Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding
© Spotlight Launchmetrics

Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Door Vitoria Moura Guimaraes en Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Als we naar de catwalks en op de rode lopers kijken, lijkt het wel of de zijscheiding een heuse trend is. Ben je mee met deze renaissance? Dan moet je moet gewoon kiezen: draag je het lang of kort, los of op een staart, en kam je het links of rechts?

/

De zijscheiding is in opmars; wat vele catwalkshows Loewe, Hermès, Gucci, Valentino en Victoria Beckham bewijzen en beroemdheden Cate Blanchett, Gwyneth Paltrow en  Zendaya bevestigen. “Het kapsel is geïnspireerd op de jaren 50, met een licht mannelijke uitstraling en een verwijzing naar de opgestoken lokken van Clark Kent (Superman) of Jean Seberg”, legt haarstylist David Mallett uit.

Chic of casual zijstreep

Volgens hem heeft deze zijscheiding veel voordelen: het zorgt voor volume, het is simpel en werkt net zo goed met los haar als met chignons en paardenstaarten. Een ander voordeel van het kapsel is dat het de wortels ruimte geeft om te ademen en haarbreuk tegengaat door de lokken in een ander model te leggen.

Zijstreep

Launchmetrics Spotlights

Hoewel deze look een intrinsiek chique connotatie heeft, kan het ook heel casual zijn. “Door de scheiding bijna naar de slapen te verplaatsen, voor een minder glamoureus effect”, suggereert David Mallett. Het belangrijkste accessoire om het te stylen? Een fijne kam. Gebruik om het kapsel af te werken een beetje stylingcrème of een setting spray, die ook voedend werken.

/

Onze favoriete haarproducten om een zijscheiding te maken

 

Lees ook: Krullen: zo verdoezelen de sterren een bad hair day

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Haar, Kapsels, Zijstreep.