Peter Philips over de gedurfde beautylook die hij voor Dior creëerde
© Launchmetrics Spotlight

Peter Philips over de gedurfde beautylook die hij voor Dior creëerde

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Peter Philips, creatief en image director voor Dior make-up, creëerde de beautylook voor de herfst-wintercollectie 2024-2025 van Maria Grazia Chiuri. Inspiratie haalde hij bij Marc Bohan, de ontwerper die vooral gekend is van zijn 30-jarige carrière bij het huis Dior. 

/

“Voor deze show ontwierp ik een verrassende, levendige oogmake-up” zegt de Belgische Peter Philips. “Inspiratie was Marc Bohan’s visie op kleur. Ik verfraaide de binnenste ooghoeken met een stip frambozenroze pigment. Deze kleurrijke twist vormt een mooi contrast met de stralende huid en een klassieke chignon. De gedurfde kleur, met opzettelijke imperfecties spontaan aangebracht, zorgt voor een contrasterend effect en resulteert in een visionaire en tijdloze beautylook.”

Lees ook: Naomi Campbell zorgt voor glamour op het defilé van Dolce & Gabanna

/

Frambooskleurige ogen

Dior beauty

Launchmetrics Spotlight

“Ik koos voor een opvallende ooglook waarbij ik een levendig frambozenkleurig pigment op een pure en rijke manier aanbracht in de binnenste ooghoek. Ik perfectioneerde en structureerde de wenkbrauwen met behulp van Diorshow Brow Styler en Diorshow On Set Brow.”

/

Een stralende teint

Dior beauty

Launchmetrics Spotlight

“De stralende en natuurlijke teint bereikte ik door eerst de huid voor te bereiden met Dior Capture Totale Le Sérum en Dior Capture Totale Hyalushot rondom de oogcontouren. Vervolgens bracht ik Dior Forever Glow Star Filter aan als verhelderende primer, gevolgd door Dior Forever Skin Glow om de teint te egaliseren.

Om details bij te werken, gebruikte ik Dior Forever Skin Correct. Als finishing touch bracht ik opnieuw Dior Forever Glow Star Filter aan om een vleugje licht toe te voegen aan de jukbeenderen, slapen, de brug van de neus en de boog van Cupido.”

/

Natuurlijke lippen

“De lippen zagen er natuurlijk uit, lichtjes geaccentueerd met een vleugje Dior Addict Lip Glow Oil 000 Universal Clear”.

Lees ook: Dit waren de hoogtepunten van Milan Fashion Week

 

 

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dior, Paris fashion week.