Duizenden origami’s fleuren opnieuw de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel op
© Jérôme Averaerts

Duizenden origami’s fleuren opnieuw de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel op

Leestijd: 1 min

Als je op winterwandel bent in Brussel, dan loont het de moeite eens te flaneren door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Want ook dit jaar kleuren duizenden origamivogels de hemel van de oudste overdekte monumentale gaanderijen van Europa.

/

Vorig jaar kon je ze al terugvinden in de Sint-Hubertusgalerijen te Brussel: de origamicreaties van kunstenaar én origamivirtuoos Charles Kaisin. Ook dit jaar zal hij samen met de Stad Brussel de Galerijen opnieuw in magische sferen brengen. Daarvoor gebruikt hij dezelfde gouden origami’s van vorig jaar. Hij blaast ze via anamorfose opnieuw leven in.

Jérôme Averaerts

/

Anamorfose zorgt ervoor dat de Charles Kaisin’s origamicreaties het effect krijgen van een soort optische illusie. Vanuit één specifiek plaats lijken de origamivogels te zijn opgesteld in de vorm van een volmaakte cirkel — van de maan, de aarde of meer in decembersfeer: een kerstbal. Maar eigenlijk vallen ze uiteen in de diepte, in de verschillende fasen van de maan die ons onder deze origamihemel doen nadenken over het verstrijken van de tijd.

Lees ook: Brunchen in Brussel: 6 verrassende adressen

“De origami zetten hun reis voort door andere verhalen aan het publiek te vertellen. Een levendig concept met een boodschap voor ons allemaal”, vertelt Charles Kaisin over zijn werk.

Charles Kaisin Photogallery

/

Leven in de Gallerij(en)

De Galerijen dateren van 1847. Daarmee zijn het de oudste overdekte monumentale gaanderijen van Europa. In elk van de drie passages (Konings-, Koninginne- en Prinsengalerij) kunnen de bezoekers tot eind februari een installatie bezichtigen die een dialoog aangaat met de andere twee.

Lees ook: Fusalp opent eerste Belgische boetiek in Brussel

Jérôme Averaerts

“De Koninklijke Hubertusgalerijen blijven een magische plek. Voor mij en mijn team is het dus een hele eer om ze te mogen promoten.” ~ Charles Kaisin

Naast de tijdelijke origami zal er ook een permanente installatie van Charles Kaisin opgesteld worden en dat in hét iconische restaurant van de Galerijen — Taverne du Passage — dat op 8 december na twee jaar sluiting zijn langverwachte heropening viert.

Ook zullen er in de verschillende winkels van de Galerijen een reeks evenementen plaatsvinden om deze Kerst nog magischer te maken.

Voor meer info: https://www.grsh.be/

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Charles kaisin, Koninklijke sint-hubertusgallerijen, Origami.