Fusalp opent eerste Belgische boetiek in Brussel
© Fusalp

Fusalp opent eerste Belgische boetiek in Brussel

Leestijd: 1 min

Onze hoofdstad heeft er een nieuwe aanwinst bij. Vorige week opende het iconische Franse skimerk Fusalp een eerste vestiging op de Louizalaan. Opnieuw een goede reden voor een dagje Brussel. 

/

De geschiedenis van Fusalp gaat bijna zeventig jaar terug. Twee kleermakers uit de Franse Alpen zagen prêt-à-porter opkomen in Frankrijk en de rest van de wereld, en vonden dat dit ook op skimode kon toegepast worden. Ze verenigden technische knowhow met high-end ontwerpen, en openden daarmee een nieuwe markt. In de jaren zestig brachten ze een revolutionaire skibroek op de markt die door het Franse skiteam werd gedragen. Het sloeg in als een bom en hun stukken lagen al snel in de winkelrekken van prestigieuze boetieks.

Lees ook: Frans schoenenmerk Free Lance opent de deuren van hun eerste Belgische winkel.

In 2014 namen Sophie Lacoste, haar broer Philippe Lacoste, en Alexandre Fauvet Fusalp over. Het merk kende daardoor een nog grotere internationale groei en er kwam ook mode bij die je naast de piste kan dragen. Zowel voor de winter als de zomer, zodat het merk het hele jaar door relevant blijft.

Fusalp Brussel

Fusalp

/

Eerste winkel in Brussel van Fusalp

Het interieur van de eerste winkel van Fusalp in Brussel is van de hand van de Franse designer Dillon Garris. Hij liet zich inspireren door de esthetiek van Fusalp uit de jaren 1950, en door grote ontwerpers uit die tijd zoals Charlotte Perriand en Jean Prouvé. Ruwe materialen, zoals eikenhout, koper en zwart metaal, creëren een geraffineerde en warme sfeer. Toch blijft de architectuur trouw aan de oorspronkelijke structuur van het 200 vierkante meter grote pand, met hoge plafonds met balken en een omhullend glazen dak. Overal zijn beelden van de herfst-/wintercampagne 2021-22 van het merk te zien.

Fusalp Belgium, Louisalaan 78, 1000 Brussel. Meer info op de website.

Lees ook: Wie is Matthieu Blazy, de nieuwe Frans-Belgische creatief directeur van Bottega Veneta?

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.