Brunchen in Brussel: 6 verrassende adressen
© Unsplash

Brunchen in Brussel: 6 verrassende adressen

Door Manon de Meersman & Margaux Glamocic
Leestijd: 2 min

Ontbijten, maar dan beter. Wij maakten het ultieme lijstje voor wie zin heeft in méér dan een pistolet met kaas. Hier kan je goed brunchen in Brussel, weg van de platgetreden paden.

/

Brussel bruist van de hippe en unieke horecazaken. Ook voor een heerlijke brunch hoef je niet ver te zoeken in de stad. Ontdek hier onze favoriete adressen om te brunchen in Brussel.

Lees ook: Dit zijn de hipste adressen om te brunchen in Antwerpen.

La Fabrique en Ville

La Fabrique en Ville bevindt zich in een kleine oase van rust op een steenworp van de Avenue de la Toison d’Or. De lampen die aan het plafond hangen, de witte en rieten stoelen die niet bij elkaar passen en de vele planten geven deze plek een uniek karakter. De brunch wordt elke zaterdag, zondag en feestdag bereid van 10.30 uur tot 15.30 uur. De chefkok maakt alles ter plaatse met verse producten, gaande van fruitsalades, broodjes, gebak, muesli, granola, pannenkoeken met lemon curd of gezouten boterkaramel, roerei, kazen, charcuterie… Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke brunch, en dat allemaal voor slechts € 29 per persoon. Vergeet niet te reserveren!

Waterloolaan 44, 1000 Brussel. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

/

Poz

Poz is een gloednieuw adres om te brunchen in Brussel. Hartige toast, allerlei soorten pannenkoeken (zoet en hartig, ultrazacht of fruitig), koffie, smoothies, limonades… Je vindt er vast en zeker wat je zoekt. De brunchformule kost € 24,90 in het weekend, de bediening is hartelijk en bovendien is het interieur zeer Instagrammable, wat wil je nog meer? Deze hotspot moet je absoluut eens proberen als je wil brunchen in Brussel.

Defacqzstraat 92, 1060 Sint-Gillis. Meer info op de Instagrampagina

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 🌬 Poz” (@pozbrussels)

/

Le Châtelain Brussels Hotel

Als we de brunch van Le Châtelain Brussels Hotel in één woord moeten omschrijven, is dat ‘uitgebreid’. Je vindt er allerlei soorten fruit – van watermeloen tot drakenfruit en passievruchten – op het menu, daarnaast ook een assortiment kazen, rundercarpaccio met parmezaanse kaas, gerookte zalm, zoete aardappelen, duizend-en-één gemengde salades, gastronomische desserts… Een huis walhalla voor foodies waar bubbels en huisgemaakte limonades samenkomen. Naast het buffet kan je ook eieren naar hartelust bestellen, in alle verschillende bereidingswijzen: benedicte, roerei of andere. De brunch vindt elke eerste zondag van de maand plaats en kost € 45 per persoon. Niet goedkoop, maar je krijgt er wel véél voor terug. Reserveren is verplicht!

Kasteleinsstraat 17, 1000 Brussel. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ★ ʞǝuɐɹℲ ★ (@franeklife)

/

Crème Brussels

Het menu van Crème Brussels is geïnspireerd op de Australische lifestyle en keuken en is hét adres voor fijnproevers in Brussel. Waarom? Omdat je er de hele dag toast en pannenkoeken eet, ook lang na het officiële brunchuur.  Naast het vaste menu en de extra brunchopties, kan je er ook genieten van lekkere koffie en zelfgemaakt gebak/koekjes, met veganistische opties.

Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel. Meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Crème Brussels (@cremebrussels)

/

Garage-à-Manger

Het concept van de brunch bij Garage-à-Manger is eenvoudig: Er is één vaste formule en het is de bedoeling dat je heel je bord opeet. Op het menu: een hartig buffet met vaak een soep van de dag, een assortiment vleeswaren (rookworst, gekonfijte buikspek…), zachtgekookte eieren op lage temperatuur, diverse salades, en een zoet buffet met gebak, zelfgemaakt broodbeleg, zelfgemaakte granola, fruit… Alles in de typische sfeer van Garage-à-Manger, wat wil zeggen… in een garage, natuurlijk! Die bevindt zich op de voormalige Pêle-Mêle in Elsene. De prijs is € 25 per volwassene voor de brunch en € 32 als je een glas bubbels of mimosa wilt.

Washingtonstraat 185, 1050 Elsene. Meer info op de website

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Garage-à-Manger (@garageamanger)

/

Woodpecker

Ook bij Woodpecker kan je de hele dag door brunchen. Op de kaart vind je onder andere hartige wafels, gepocheerde eieren, soep van de dag, açai bowl, gemengde salades, hartige muffins maar ook huisgemaakte limonades, verse sappen en smoothies met duizend-en-één originele smaken. Er zijn verschillende filialen van Woodpecker in onze hoofdstad. Reken op zo’n € 20 voor een gerecht en een drankje.

Meer info op de website.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Woodpecker Family (@woodpecker.family)

Lees ook: Pompoenseizoen: 5 heerlijke recepten met deze oranje groente.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Brunch, Brussel, Hotspots.