DOWNTON ABBEY: A NEW ERA, de film waar we allemaal naar uitkeken
© Sony Pictures Releasing

DOWNTON ABBEY: A NEW ERA, de film waar we allemaal naar uitkeken

Leestijd: 1 min

De Britse cultserie, die al snel razendpopulair was tot in alle hoeken van de wereld, krijgt na een eerste filmadaptatie nu ook een tweede hoofdstuk in het verhaal. Heb jij de eerste Downton Abbey-film nog niet gezien? Dan kun je dat nog snel even inhalen en vervolgens meteen de nieuwe gaan ontdekken in de bioscoop.

Droomde jij stiekem ook altijd van een kasteelleven midden op het Engelse platteland bij het kijken naar Downton Abbey, de serie die uitgroeide tot een heus fenomeen? De Britse mood blijft ons betoveren, mogen we wel stellen, zeker nadat we Bridgerton bingewatchten. Sterker nog, we bespeuren momenteel zelfs trends die erdoor zijn geïnspireerd, van korsetten tot krulletjes in het haar en zachtroze lippen. Je kunt je dus voorstellen hoe wij op hete kolen zaten om de tweede Downton Abbey-film te ontdekken, die binnenkort in onze zalen draait en weer een hele rits unieke shots, schitterende landschappen en sublieme decors en kostuums belooft. Deze keer neemt de productie ons graag mee op reis.

©DownTown Abbey 2

Downton Abbey, een majestueus vervolg

De eerste bioscoopfilm (2019), geschreven door de maker van de serie, Julian Fellowes, en met de originele cast, werd een groots filmevenement en dompelde ons weer helemaal onder in het leven van onze geliefde Crawley-familie en hun onverschrokken personeel in Downton Abbey. Het verhaal ging verder waar de serie was geëindigd. Dit tweede hoofdstuk luidt echter een heel nieuw tijdperk in, inclusief nieuwe personages, want naast de originele cast krijgen we ook Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West en Jonathan Zaccaï te zien.

DownTown Abbey 2 met acteurs

©DownTown Abbey 2

De plot? We schrijven 1928. Het verrukkelijke kasteel van Downton Abbey staat helemaal op zijn kop door de komst van een Hollywood-regisseur die het landgoed wil omtoveren in een filmset. Ondertussen verneemt de familie dat Lady Violet (gespeeld door de getalenteerde Margaret Smith, bekend van haar rol als schoolhoofd Anderling in de Harry Potter-saga) zopas een enorme villa in Zuid-Frankrijk heeft geërfd. Ze besluit haar koffers te pakken en voor een paar dagen naar de zonnige Côte d’Azur te trekken. Daar wil ze het mysterieuze verleden van de gravin-douairière gaan ontraadselen, want die blijkt nog heel wat geheimen te verbergen voor haar familie. Van een gedenkwaardige reis gesproken!

Bekijk alvast de trailer:

Downton Abbey: A New Era komt op 4 mei 2022 uit in de bioscopen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.

www.sonypictures.be

LEES OOK:

Dagtrip: 24u in Knokke-Heist

Reisgids: de golf van Thailand

Drie verborgen parels in London om te ontdekken

Commercieel team De artikels van >