Reisgids: de Golf van Thailand
© Toerisme Thailand

Reisgids: de Golf van Thailand

Leestijd: 2 min

De vakantiebestemming die dit jaar hoge toppen scheert? Dat is ongetwijfeld de Golf van Thailand. Met zijn 1.800 meter lange kustlijn en warme smaragdgroene water heeft deze regio alle kaarten in handen voor een onvergetelijke reis. Wij stelden een beknopte reisgids voor je samen.

Snak je naar een warmere oorden? Goed nieuws! Thailand is nu open zonder quarantaine voor gevaccineerde reizigers. De diverse bestemming bezit niet alleen paradijselijke stranden en eilanden, maar ook een charmante cultuur, fantastische keuken en eersterangs kuuroorden. Wij leiden je rond in de Golf van Thailand.

Hua Hin

Gelegen op zo’n 2,5 uur rijden ten zuiden van de Thaise hoofdstad Bangkok ligt de gerenommeerde badplaats Hua-Hin. Koning Rama IV – die je misschien wel herkent van de zeemzoete film ‘The King and I’ – liet er in 1923 een zomerpaleis bouwen en zette de regio daarmee op de kaart. Vervolgens bouwde zijn zoon, koning Rama V, een treinlijn van Bangkok naar Hua-Hin, en bracht zo de eerste vakantiegangers naar de warme zee van de golf. Dankzij zijn koninklijke oorsprong, groeide Hua-Hin uit tot een van de voornaamste vakantieoorden in Thailand bekend om zijn uitgebreide welzijnsaanbod en ongeëvenaarde gastvrijheid.

Het hedonistische toevluchtsoord vormt de perfecte plaats om je in te wijden in de Thaise traditionele massage. Onze tips:

 • Verblijf bij Chiva-Som, een luxueus wellness resort waar je helemaal kan herbronnen.
 • Boek een aromatherapiemessage met biologische olie bij Barai, een spa genesteld in een prachtig oud Khmer-heiligdom.
 • Geniet van een warme zandcompress massage in de Anantara Spa, gelegen op een prachtig meer van lotusbloemen.

Toerisme Thailand, Chiva-Som wellness

Ko Tao

Het paradijselijke eiland Tao is gemakkelijk te bereiken vanuit Samui en staat bekend als dé duik hotspot van Thailand. Dankzij de talloze onderwaterrotsen, het heldere zeewater en het bloeiende onderwaterleven vormt Ko Tao de droombestemming voor duikers of snorkelaars. Het eiland telt maar liefst 30 duikplaatsen, zoals:

 • Twins Pinnacle Dive Site: deze duiklocatie is 365 dagen per jaar toegankelijk en vormt de thuisbasis van harde koralen, kleurrijke vissen, murenen, gouden roggen en meer.
 • Buoyancy World Dive Site: een onderwaterruimte waar lokale duikers een koraalkwekerij aanlegden en waar je een scheepswrak kan aanschouwen.
 • Hin Khao: een uitgestrekte duikplaats die ook geschikt is voor een nachtelijke duik.
 • Chumphon Pinnacle: met zijn 18-30 meter diepte misschien wel de beste duiklocatie in de omgeving. Je vindt er enorme scholen vissen en – als je geluk hebt – walvishaaien.
 • South West Pinnacle: de favoriete plek van professionele duikers. Af en toe kan je er Bryde’s walvissen spotten.
 • Sail Rock: deze duiklocatie is herkenbaar aan zijn indrukwekkende onderwaterbergen.

Samui

Het eiland Samui telt meer dan tien prachtige stranden en is omgeven door talloze andere eilanden. Dat maakt van Samui de ideale uitvalsbasis voor eilandhoppen. Zo kan je zuidwaarts zeilen naar de naburige eilanden Ko Matsum en Ko Taen, waar de stranden idyllisch en het water kristalhelderblauw zijn. Je kan echter ook noordwaarts trekken naar Pha-Ngan waar je bij volle maan terecht kan voor de befaamde full-moon party op het strand. Tenslotte kan je ook naar Mu Ko Ang Thong, een maritiem nationaal park met maar liefst 52 eilanden. Je glijdt er met de boot door een prachtig landschap van groene eilandjes die boven het turkooizen water uitsteken. Onze tips:

 • Stop in Wua Ta Lap om te zonnebaden op een paradijselijk strand en voor een wandeling naar een betoverend panorama.
 • Hou even halt bij Mae Ko eiland om een betoverende geheime lagune te bezoeken.
 • Tot slot kan je op het groene Paluay eiland genieten van verse visgerechten die à la minute worden bereid door plaatselijke vissers.

Plan je reis naar de Golf van Thailand hier. Meer informatie over de coronamaatregelen ter plaatse vind je hier.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Thailand.
tourismthailand.be

LEES OOK:
Hotspot: het Coco Hotel in Kopenhagen
De meest stijlvolle hotels in Parijs voor je volgende citytrip
Marie Claire was te gast bij ‘The White Dinner’ in Antwerpen

Commercieel team De artikels van >