Drie verborgen parels in Londen om te ontdekken
© Max Colson

Drie verborgen parels in Londen om te ontdekken

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

The Big Ben, Hyde Park, Trafalgar Square, London Eye... Het zijn slechts een paar van de befaamde trekpleisters waar Londen bekend om staat. Maar heb je binnenkort een tripje gepland naar de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, dan zijn ook deze verborgen parels zeker de moeite waard.

/

1. The Barbican Centre

The Barbican Centre is een centrum voor podiumkunsten in hartje Londen. Volledig gebouwd in brutalistische stijl laat het op het eerste zicht een heel robuust, maar zeer indrukwekkend gevoel na.

In The Barbican Centre zijn er niet alleen appartementen te vinden, maar ook een theater, kunstgallerij, drie verschillende restaurants, een botanische tuin etc. De kers op de taart is dat alles gecentreerd is rond helderblauw water, en dat je als bezoeker kan neervlijen in de tuinen op een van de banken om naar de eenden en ganzen te kijken die er vreedzaam ronddobberen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbican Centre (@barbicancentre)

/

2. Deptford Market

Deptford Market vindt de hele week door plaats, maar op zaterdag is het toch hoogdag. Rond de Deptford Market Yard verzamelen zich allerlei standen – van eetkramen met heerlijk geurende jerk chicken tot antiekverkopers van alles wat wils.

Een grote meerwaarde is dat als de ogen even uitgekeken zijn en de benen nood hebben aan rust, je in de parken rondom (St. Paul’s Churchyard Gardens & Margaret McMillan Park) kan gaan zitten of een koffie gaan drinken onder de vernieuwde hallen van Deptford station (Carriage Way).

/

3. Londense parken

Als er iets is wat London zo aangenaam maakt, dan is het wel het grote aanbod aan parken. Zeker met de zomer op komst! Greenwich Park, Burgess Park, Richmond Park… En het beste aan deze parken is nog dat er ook een heel mooi uitzicht over de stad te bezichtigen is.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Parks (@theroyalparks)

Lees ook: Reisgids: de Golf van Thailand, De beste coworking spots in Brussel

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Hotspots, Londen, Reizen.