Dit zijn de meest langverwachte biografische films van 2024
© FilmNation Entertainment

Dit zijn de meest langverwachte biografische films van 2024

Door Marie Claire  & Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Van Amy Winehouse tot Niki de Saint Phalle, tal van overleden iconen worden gezegend met hun eigen biopic. Ontdek de meest fantastische biografische films die je in 2024 kan verwachten.

/

Zelden kwamen er zo veel biopics uit. Deze lange speelfilms zijn een samentrekking van de woorden “biographical” en “picture” en schetsen een beeld van de carrière van een opmerkelijke persoonlijkheid. Dit genre is razend populair, in 2018 bracht ‘Bohemian Rhapsody’ wereldwijd bijna 910 miljoen dollar op en een Oscar. Deze biopic vertelt het leven van Freddie Mercury met Rami Malek in de hoofdrol.

Ook in 2023 verschenen er een aantal noemenswaardige biopics op het witte doek en op de streamingplatforms. Zo maakten we kennis met Sofia Coppola’s ‘Priscilla’, over het leven van Priscilla Presley, de vrouw van Elvis Presley; Bradley Cooper’s ‘Maestro’, over de carrière van componist Leonard Bernstein; en natuurlijk Christopher Nolan’s ‘Oppenheimer’, een onverbloemd portret van de grondlegger van de atoombom.

Lees ook: Wat als je ex een (te) belangrijke rol in je leven blijft spelen?

/

Back to Black, van Sam Taylor-Johnson

Back to Black

StudioCanal

Voor deze film neemt Sam Taylor-Johnson de regie op zich. De regisseur is bekend van onder andere ‘Nowhere Boy’ en ‘Fifty Shades of Grey’. Deze biopic werpt een blik op het leven van Amy Winehouse, van haar succesvolle carrière tot haar gewelddadige liefdesrelatie met Blake Fielder-Civil (Jack O’Connell) en haar verslavingsproblemen.

De rol van de zesvoudig Grammy-winnende zangeres, die op 27-jarige leeftijd overleed, is voor de jonge actrice Marisa Abela. Zij is vooral bekend dankzij haar rol als Ellie in de serie ‘Cobra’. ‘Back to Black’ komt op 24 april 2024 in de bioscopen.

/

Monsieur Aznavour, van Grand Corps Malade en Mehdi Idir

Dit is zonder twijfel een van de meest langverwachte Franse films van het jaar. In februari 2023 postte slamartiest Grand Corps Malade een foto van de Olympia op zijn sociale media en onthulde daarmee de titel en releasedatum van zijn derde film als regisseur. ‘Monsieur Aznavour’ blikt terug op de carrière van Charles Aznavour, die op 1 oktober 2018 op 94-jarige leeftijd overleed. Hoewel de officiële samenvatting nog gepubliceerd moet worden, wordt verwacht dat de film het leven van Charles Aznavour vanaf de jaren 1950 zal portretteren.

Voor de vertolking van de man waar het allemaal om draait kozen de regisseurs voor Tahar Rahim. Die moest voor de film zijn hoofd kaalscheren en speciale haarstukken dragen om zo het kapsel van Charles Aznavour zo goed mogelijk na te bootsen. De film wordt verwacht op 23 oktober 2024.

Lees ook: Cowboy Core is trending, dankzij Beyoncé en Miley Cyrus

/

Maria, van Pablo Larraín

Maria

FilmNation Entertainment

De Chileense regisseur zet zijn reeks biografische films voort. Na ‘Jackie’ in 2016, een film over Jackie Kennedy met Natalie Portman in de hoofdrol, en ‘Spencer’ in 2021 met prinses Diana gespeeld door Kristen Stewart, pakt Pablo Larraín de beroemde operazangeres Maria Callas aan. Angelina Jolie, die zich de afgelopen jaren op de achtergrond heeft gehouden op filmsets, is door de regisseur uitgekozen om de rol te vertolken van de vrouw die haar laatste dagen doorbracht in het Parijs van de jaren zeventig. Hoewel er nog geen releasedatum bekend is gemaakt, wordt Maria nog dit jaar verwacht.

/

Niki, van Céline Sallette

Niki

Pulsar Content

Voor haar eerste speelfilm als regisseur zal actrice Céline Sallette het leven van de Frans-Amerikaanse kunstenares Niki de Saint Phalle verfilmen. Niki is een feministisch icoon dat bekendstaat om haar papier-maché sculpturen en wordt vertolkt door Charlotte Le Bon. Zij maakt haar comeback voor de camera nadat ze haar eerste film in 2022 regisseerde, ‘Falcon Lake’. Er is nog geen releasedatum aangekondigd en het filmen van Niki moet nog beginnen, maar de verwachtingen zijn alvast groot.

/

Maria, van Jessica Palud

Maria

D.R.

Deze ‘Maria’ is niet te verwarren met de gelijknamige biopic over Maria Callas. Het gaat hier wel degelijk over Maria Schneider, de actrice die vooral bekend is vanwege haar rol naast Marlon Brando in Bernardo Bertolucci’s ‘The Last Tango in Paris’. Later onthulde ze dat ze verkracht werd tijdens een van de scènes in de film.

De speelfilm is gebaseerd op de roman ‘Tu t’appelais Maria Schneider’ van Vanessa Schneider, een senior verslaggeefster bij Le Monde en nicht van de in 2008 overleden actrice. De biopic heeft nog geen releasedatum. Actrice Anamaria Vartolomei zal Maria Schneider op het witte doek spelen, onder regie van Jessica Palud, die in 2018 de film Revenir met Adèle Exarchopoulos en Niels Schneider regisseerde.

Lees ook: Is slapen met je sokken aan ongezond?

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Biopic.