3 redenen waarom je ‘Priscilla’ van Sophia Coppola moet gaan kijken
©

3 redenen waarom je ‘Priscilla’ van Sophia Coppola moet gaan kijken

Door Emily Barnett  & Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

De filmmaker maakt een geslaagde biografische film over de vrouw van de "King" van de rock. Drie redenen om te zwichten voor 'Priscilla' van Sofia Coppola.

/

Een heldin afgesneden van de wereld

Van Virgin Suicides tot Marie Antoinette, al 20 jaar schildert Sofia Coppola het leven van geïsoleerde heldinnen aan de rand van de wereld. Het is geen verrassing dat het lot van Priscilla haar heeft geïnspireerd: op 14-jarige leeftijd ontmoette ze Elvis Presley (die destijds 24 was) en bracht ze het grootste deel van hun 13-jarig huwelijk door in hun huis in Memphis. Dit alles voedt een van die populaire, intieme portretten van vrouwen waar de filmmaker zo bedreven in is.

Lees ook: Dit zijn de populairste kapsels van het moment

/

Een verbazingwekkende reconstructie

Met een onberispelijke artistieke leiding dompelt Priscilla zich onder in de visuele wereld van die tijd. Priscilla’s volumineuze kapsels en strakke outfits steken af tegen retro-decors, die doen denken aan het Amerika van de jaren 50 en 60, vergelijkbaar met dat van American Graffiti (van George Lucas, 1973). Als kers op de taart is er de reconstructie van haar trouwjurk uit 1967 met Elvis, door Chanel.

/

Een elektrische sensualiteit

Het succes van de film hangt af van de chemie tussen de twee acteurs. Priscilla, het verhaal van een jong meisje onder invloed van een rockster? Misschien op papier, maar laten we eerlijk zijn: de regisseur slaagt er vooral in de sensualiteit van Jacob Elordi vast te leggen, net zo sexy als zijn model, waarbij de film met een lichte spot de vermeende onmacht benadrukt. Het is op deze ironische grens dat Priscilla alles meeneemt.

Priscilla, met Cailee Spaeny, Jacob Elordi… Een film geïnspireerd op de memoires van Priscilla Beaulieu Presley, “Elvis en Me”.

Lees ook: Shopping: de iconische slip dress van Kate Moss

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.