Is slapen met je sokken aan ongezond?
© unsplash

Is slapen met je sokken aan ongezond?

Leestijd: 1 min

Als het om slaap gaat, hebben we allemaal onze eigen gewoontes. Sommigen kiezen voor een pyjama, anderen slapen liever in hun ondergoed. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het dragen van sokken in bed hen helpt sneller in slaap te vallen. Maar is daar eigenlijk wel iets van waar?

/

Volgens Dr. Jess Andrade is het dragen van sokken tijdens het slapen een goede gewoonte. Via haar TikTok-account, Doctor Jesss, legt ze uit dat warme voeten het brein kunnen signaleren dat het tijd is om te gaan slapen. Dit komt doordat warmte de bloedvaten opent en het lichaam helpt af te koelen.

Lees ook: Hoe een sleep divorce je relatie kan verbeteren

/

Slaapmutsje

@doctorjesssI wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker – Presley Walker

 

Dr. Andrade is niet de enige die overtuigd is van de voordelen van het dragen van sokken in bed. Ook Roy Raymann, een slaapexpert bij Philips Research en secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Slaap-Waak Onderzoek, benadrukt dat het dragen van sokken kan helpen om sneller in slaap te vallen. “Mensen hebben de neiging om eerder in slaap te vallen wanneer hun voeten warm zijn door het dragen van sokken”, vertelde hij eerder aan NRC.

Er moet echter wel een voorbehoud worden gemaakt. Sokken kunnen te strak zitten, wat de bloedtoevoer naar de voeten kan belemmeren. Daarom is het belangrijk om speciale bedsokken te kiezen (hoewel dit misschien niet heel aantrekkelijk klinkt) of sokken te dragen die geen strakke bovenrand hebben.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.