Cowboy Core is trending, dankzij Beyoncé en Miley Cyrus
© Getty Images

Cowboy Core is trending, dankzij Beyoncé en Miley Cyrus

Leestijd: 1 min

In contrast met de ultra-gladde haartrend die de afgelopen jaren populair was, wordt Texaans haar nu beschouwd als dé trend van het moment. Met dank aan Beyoncé en Miley Cyrus.

/

Texaans haar, de haartrend die het volume van de jaren 80 terugbrengt, is terug. Het iconische kapsel, geliefd bij beroemdheden, heeft opwinding veroorzaakt in de beautywereld sinds Beyoncé de trend  omarmde tijdens haar recente uitje naar de Super Bowl. Bij Texan hair daait het allemaal om haar met ongekend volume, weelderige krullen, extravagantie en een knipoog naar de jaren ’70 stijl.

Cowboy Core

Texaans haar is een knipoog naar de esthetiek van cowboys uit het zuidwesten van de VS, maar ook naar figuren uit de countrymuziek zoals de Amerikaanse zangeres Dolly Parton, die van haar volumineus kapsel haar handelsmerk maakte.

De country-esthetiek of Cowboy Core maakt dit seizoen een grote comeback. Tijdens de Louis Vuitton herfst-winter 2024 show op 16 januari blies Pharell Williams de trend nieuw leven in met silhouetten geïnspireerd op de Amerikaanse western garderobe.

Instagram Beyoncé

Een paar weken later omarmde Miley Cyrus de Texaanse attitude met een kapsel vol XXL volume, als eerbetoon aan het personage Barbarella gespeeld door Jane Fonda en geïnspireerd door actrice Raquel Welch. In dezelfde geest trok Beyoncé de aandacht met cowboylooks tijdens de Super Bowl en de Grammys. Haar nieuwe album, dat gelanceerd wordt op 29 maart, krijgt zelfs de naam Cowboy Carter mee.

Allesbehalve subtiel

Het creëren van een Texaanse haarbos lijkt misschien ingewikkeld, maar  is eigenlijk niet zo moeilijk. “Het draait allemaal om de voorbereiding en de afwerking, en om het creëren van volume in het haar. Het gaat om een hoogglans finish: denk aan Dolly Parton in de jaren 80, denk aan Dallas. Subtiel is het kapsel zeker niet,” legt hairstylist Sam McKinight uit aan het magazine Glamour.

“Het gaat er niet om dat je haar er natuurlijk uitziet? Je moet moeite doen om het heel volumineus te föhnen. Ik zou aanraden om met  krulspelden of klittenbandrollerts te slapen om extra hoogte en volume toe te voegen,” zegt hij. Om de look af te maken, is een flinke dosis haarlak voldoende.

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beyoncé, Celeb haar, Haar.