Dit is het coolste hotel van Rio de Janeiro
© Pers

Dit is het coolste hotel van Rio de Janeiro

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Het Emiliano Rio geniet een bevoorrechte ligging aan de oceaan, langs het beroemde Copacabana-strand, en beschikt over 90 elegante en toch knusse kamers. Het architecturale concept van het hotel wekt het Braziliaanse modernisme tot leven en combineert verfijning en comfort met de bruisende energie van Rio.

/

Carioca charme

Het hotel staat al jaren bekend om zijn buitengewone, vriendelijke en toegewijde team van attente butlers, en biedt hetzelfde hoogwaardige serviceniveau als het Emiliano São Paulo, zij het met een kenmerkende “carioca” charme.

Het eigentijdse ontwerp van Arthur de Mattos Casas, een gerenommeerde architect die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Emiliano São Paulo, kenmerkt zich door tal van unieke elementen. Het project eert het Braziliaanse modernisme door eigentijdse ontwerpen te integreren die verfijning en comfort combineren met het unieke karakter van Rio. Het voorlopige kader van het project is mede opgesteld door de Amerikaanse architect Chad Oppenheim.

/

Cobogó

De gevel verdient een speciale vermelding; ingewikkelde oppervlakken die bekend staan als “cobogó” werden speciaal ontworpen om de lichtervaring te verbeteren, waarbij het buitenlandschap als een bewegend raam wordt gezien, en ook om privacy te creëren. Deze kunnen worden bediend als opvouwbare, scharnierende panelen vanuit de binnenkant van de gastenkamers.

De kinetische gevelbekleding die het hele gebouw bedekt is exclusief ontworpen voor het hotel en probeert het patroon van betonnen blokken van gebouwen aan de Copacabana waterkant te doorbreken. De gevel leeft en het organische ontwerp verandert voortdurend, afhankelijk van de voorkeur van de gast.

/

Glorietijd van de gouden jaren van Copacabana

Bij de receptie begroet een levendig paneel van de gerenommeerde kunstenaar Roberto Burle Marx gasten. De zorgvuldig geselecteerde stoffen en texturen in groentinten op het meubilair in de lobby eren de natuurlijke pracht van Guanabara Bay. Door het hele hotel heen weerspiegelt het decor de glorietijd van de gouden jaren van Copacabana, met meubilair dat is ontworpen door beroemde ontwerpers uit de jaren ’50, waardoor een vleugje persoonlijkheid en nostalgie wordt toegevoegd aan de ultramoderne architectuur.

/

Ontworpen met het oog op comfort en exclusiviteit

Elk aspect van The Emiliano Rio is ontworpen met het oog op comfort en exclusiviteit. De ruimtes zijn royaal bemeten, met enkele van de grootste standaardafmetingen in de luxe hospitality-sector. Het zonlicht wordt zorgvuldig benut om de accommodaties te verlichten en een tegengewicht te bieden aan de levendige kleuren van het meubilair.

Het hotel beschikt over 90 comfortabele kamers, waarvan een derde suites, waaronder een nieuw concept voor Brazilië: Spa Suites. Zoals bij het Emiliano São Paulo, zijn alle suites en appartementen prachtig ingericht en voorzien van luxe extra’s, zoals lakens van 400 thread count Egyptisch katoen, kussens gevuld met Hongaarse ganzendons, verwarmde Japanse toiletbrillen, geavanceerde automatisering en internet.

Eigentijdse keuken met Braziliaanse biologische keuken

Het restaurant Emile biedt een eigentijdse keuken met de beste Braziliaanse biologische producten, samengesteld door chef-kok Camilo Vanazzi. Het menu weerspiegelt de minimalistische essentie en consistentie die al bekend zijn van het Emiliano São Paulo.

Infinity Pool

Het dak van het Emiliano Rio de Janeiro is werkelijk een unieke ruimte, met een infinity pool waar gasten kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op Copacabana, een van ’s werelds beroemdste stranden. Als aanvulling op dit prachtige panorama biedt het restaurant bij het zwembad een licht en gezond menu, bereid met verse biologische en seizoensgebonden ingrediënten.

Lees ook: De mooiste plaatsen om te verblijven in Marokko

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Brazilië, Rio de janeiro.