Dineren met Assepoester en slapen als Doornoosje in het vernieuwde hotel van Disneyland Parijs
© Pers

Dineren met Assepoester en slapen als Doornoosje in het vernieuwde hotel van Disneyland Parijs

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 2 min

Het vernieuwde hotel van Disneyland Parijs heeft zojuist zijn deuren heropend. Wij geven je alvast een rondleiding.

Na twee jaar restauratie is het legendarische Disneyland Hotel klaar om een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis te schrijven en bezoekers te verwelkomen in een majestueuze omgeving geïnspireerd door Disneyverhalen.

Begin 2024 heropende het 5-sterrenhotel eindelijk zijn deuren, na twee jaar restauratie. Op het programma staan nieuwe themasuites, gerenoveerde kamers en een weelderig decor. De bedoeling is om de magische uitstraling van de plek dat bezoekers sinds 1992 laat dromen, nog te versterken.

Pers

/

Koninklijke behandeling

Het hotel werd volledig heringericht om de verhalen van Disney te benadrukken, een concept dat doordringt in elk deel van het hotel, van de kamers tot de restaurants. Het idee? Gasten in het Disneyland Hotel een koninklijke behandeling geven. Het sprookje begint meteen bij de poederroze gevel, het beginpunt van elke bezoeker van het beroemde themapark in Marne-la-Vallée in Parijs.

In de lobby worden gasten verwelkomd door een Royal Greeter. De handgeblazen kroonluchter van Boheems kristal trekt alle aandacht. Deze monumentale kroonluchter van zes meter hoog vormt het middelpunt van de lobby en beeldt het beroemde kasteel van Doornroosje af, geïnspireerd door het gekende kasteel Neuschwanstein.

De lobby, met rekkenvol trompe-l’œil boeken, een monumentale open haard en weelderige sofa’s, is geïnspireerd op de bibliotheken van beroemde Franse kastelen. De balie van de receptie is versierd met gouden platen waarop de silhouetten van de verschillende kastelen uit de Disneysprookjes zijn gegraveerd. Van het parfum gecreëerd in Grasse tot de weelderige boeketten rozen die de antieke consoles sieren: elk detail is zorgvuldig uitgedacht door Sylvie Massara, artistiek directeur van de hotels.

/

Sprookjesachtig dineren

De weelderige en romantische decor van het restaurant van Table de Lumière is geïnspireerd door de iconische Spiegelzaal in Versailles en de wereld van Beauty and the Beast, de klassieker uit 1991. De setting past perfect bij de Franse keuken die men serveert.

In Royal Banquet genieten gasten van een culinair buffet in de grandioze banketzaal die een eerbetoon is aan de beroemde koninklijke Disney families. De muren zijn versierd met portretten van prinses Tiana uit De prinses en de kikker tot de Hartenkoningin in Alice in Wonderland. Bij Fleur de Lys geniet je ’s middags van een Afternoon Tea, een glas champagne, eigentijdse cocktails en kindvriendelijke mocktails van talentvolle mixologen.

Pers

/

Slapen met Doornroosje

Het hotel telt maar liefst 487 kamers en vijf suites, één Princely Suite en één Royal Suite. De Superior kamers en de Deluxe kamers bieden modern comfort met een vleugje magie. Kleine details gaan harmonieus op in een luxueus decor met kunstwerken uit iconische en hedendaagse Disney-animatiefilms.

Pers

De vijf themasuites weerspiegelen de sprookjeswerelden van vijf iconische personages: Doornroosje, Assepoester, Elsa uit Frozen, Belle en Rapunzel. De luxesuites dompelen gasten onder in echte sprookjes. Dankzij de magie van technologie zie je Aurora’s baljurk van roze naar blauw veranderen en het emblematische glazen muiltje van Assepoester oplichten. Je bed wordt verlicht door magische bloemen en zwevende lichtjes en er dwarrelt zelfs ‘sneeuw’ uit de lucht.

/

Magische make-over

Ook kinderen worden ondergedompeld in de magische belevenis. Zo is er My Royal Dream, een koninklijke make-over die kinderen de kans geeft om een prinses en prins te worden met een make-over inclusief haarstyling, make-up en een kostuum, terwijl de ouders genieten van een massage in de spa van Clarins of een namiddag doorbrengen aan het zwembad. Om het koninklijke avontuur te bekronen, maken Mickey, Minnie en de iconische prinselijke koppels de hele dag hun opwachting in het hotel en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Info op de website van disneylandparis.com

De snelste en milieuvriendelijkste manier om Disneyland Parijs te bereiken is met Eurostar. Vanuit het station Brussel-Zuid ben je in slechts 1 uur en 29 minuten in het station van Marne-la-Vallée. Voor meer informatie en tarieven kan je terecht op de website van Eurostar.

Lees ook: De zonnigste plekken om te overwinteren

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Disney, Disneyland, Disneyland Paris.