Hier vind je de mooiste stranden met helderblauw water
© Unsplash

Hier vind je de mooiste stranden met helderblauw water

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Stranden met azuurblauw water aan zijn de ware definitie van schoonheid. Soms is het water ze zo helder en transparant dat je amper gelooft dat dit natuurlijk is. Maar toch is het zo: riffen en andere barrières zijn hiervoor de verklaring. Deze zeven plaatsen bieden het grootste voorbeeld van zonneklaar zeewater.

Waterriffen zijn een deel van de verklaring voor intens helder water, maar er is meer. Een strand met schelpjes en dood koraal zal bijvoorbeeld veel blauwer water hebben dan een strand met zand. De reden hiervoor is heel simpel: zandkorreltjes zijn licht en blijven veel gemakkelijker drijven dan schelpjes en koraal. Die zijn zwaarder van gewicht en zakken meteen naar de bodem waardoor het water helderblauw blijft.

1. Cala en Baster in de Balearen

Op de Balearen in Spanje zijn er verschillende pareltjes terug te vinden wat betreft helderblauw water. Eén van die mooie zeewateren is Cala en Baster, een rustieke baai op het eiland Formentera. Het is een rustige plek, waar je zelfs tijdens het hoogseizoen amper mensen zal tegenkomen. Een tip: de makkelijkste optie om er te geraken is een bootje.

Unsplash[multipage_block]

2. 2. Balos Beach in Kreta

Op het Griekse eiland Kreta bevindt zich noord-westwaards het blauw-groene zeewater van Balos Beach. Deze ondiepe lagune kijkt uit op het schiereiland Gramvoúsa. Het strand is omringd door een berglandschap waar je met plezier enkele uren naar staart.

Unsplash

/

3. Nalaguraidhoo Island op de Malediven

Een combinatie van parelwitte stranden en felblauw water, dat vind je op Nalaguraidhoo Island. Het wordt ook weleens Sun Island genoemd omdat het in het zuidelijke deel van Ari Toll ligt. Het is een onbewoond eiland dat door de lokale bevolking van de Malediven de bijnaam ‘Flower of the Seas’ krijgt door de speciale vorm en unieke driekleurige combinatie van wit zand, blauw water en groene tropische planten.

Unsplash

/

4. Bora Bora in Frans-Polynesië

Het eiland Bora Bora ligt middenin de Stille Oceaan, tussen Australië en Zuid-Amerika. Wat betreft de azuurblauwe kleur en de helderheid van het water, staat het bekend als een van de mooiste plaatsen ter wereld. Niet voor niets kan je hier overnachten in een waterbungalow. Opmerkelijk is de hoeveelheid kleurschakeringen die je in het water kan zien, het is niet zomaar blauw. Bovendien geeft het heldere water je een veilig gevoel omdat je iedere vis of haai meteen kan spotten. En ja, die zijn er!

Unsplash

/

5. Mauritius in Afrika

Het Afrikaanse eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar. Het bestaat uit verschillende witte stranden met turquoise gekleurd zeewater, waaronder Grand-Baie en Flic en Flac. Een paradijselijke locatie waar je zorgeloos kan duiken en snorkelen.

Unsplash

/

6. Okinawa in Japan

Okinawa is een eiland dat zich bevindt in de Oost-Chinese Zee. Het is één van de vijf grote eilanden in Japan en wordt beschouwd als het hoofdeiland van de Riukiu-eilanden. Het eiland bezit een egaal wit strand met tal van koraalriffen en vissen. Het hoogtepunt van dit strand is natuurlijk het diepblauwe water.

Unsplash

/

7. Maui in Hawaï

De misschien wel meest verborgen pareltjes zijn de stranden van Maui, een eiland in Hawaï. Op het Amerikaanse eiland kan je vertoeven in Wailea-hutten en heb je een uitzicht op tal van rotsen en kliffen langs de 120 kilometer lange kustlijn van Maui. Op sommige plaatsen vind je zelfs een regenwoud in de nabijheid.

Unsplash

Lees meer Marie Claire op: De 10 meest gelikte Airbnb’s ter wereld; Logeren bij Belgen in 5 buitenlandse B&B’s; Droom weg: Belgen openen vakantieparadijs in Portugal.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Azuurblauwe zee, Heldere stranden, Strand, Vakantie.