Zo goed werden prinses Diana’s outfits nagemaakt voor ‘The Crown’
© Netflix

Zo goed werden prinses Diana’s outfits nagemaakt voor ‘The Crown’

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

Het vijfde seizoen van 'The Crown' staat eindelijk op Netflix en toont ons de scheuren in de Britse monarchie. Maar de jaren negentig van Lady Di zullen altijd herinnerd worden voor de gedurfdheid, die de verwachtingen van een lid van de Koninklijke familie overtreft. Vandaag de dag wordt Diana nog steeds beschouwd als stijlicoon en haar looks werden voor de serie met precisie nagemaakt. Een overzicht.

/

Met de Australische actrice Elizabeth Debicki die de rol van prinses Diana op zich neemt, toont The Crown het leven en het nalatenschap van de koninklijke familie vanaf het begin van de jaren negentig. Een periode gekenmerkt door echtscheidingen, schandalen, en het beruchte “annus horribilis” van 1992. Naast haar liefdadigheidswerk stond de Queen of hearts ook gekend voor haar fantastische kledingkeuzes. Deze kostuums uit The Crown werden geïnspireerd op de stijl van prinses Diana.

De iconische ‘revenge dress’

Revenge dress

Netflix & Getty Images

De revenge dress van Christina Stambolia is misschien wel de meest iconische jurk die Diana ooit droeg. De prinses droeg hem op dezelfde avond dat er een documentaire werd uitgezonden waarin prins Charles bevestigde dat hij ontrouw was geweest tijdens hun huwelijk. Sindsdien verwijst de media naar de zwarte jurk als de revenge dress.

Second honeymoon

Italië

Netflix & Getty Images

Tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we Charles, Diana en de kinderen op vakantie in Italië. Die vakantie werd in de serie beschreven als een second honeymoon. Een van de outfits is echter gebaseerd op een vakantie op de Britse Maagdeneilanden.

/

No woman’s land

Off duty

Netflix & Getty Images

Oorspronkelijk droef Diana deze rode pufferjas op vakantie. De show maakte van de gelegenheid gebruik om de jas in te schakelen voor een scène waarin ze haar broer, Earl Spencer, bezoekt.

De Royal Windsor Horse Show

Diana meets Harrods

Netflix & Getty Images

In de derde aflevering ontmoeten we Mohamed, eigenaar van de Harrods-keten. Na enkele afwijzigingen van de Queen, stuurt zij Diana als vervanging tijdens de Royal Windsor Horse Show voor een eerste ontmoeting.

 Het liefdadigheidsgala met Mohammed Al Fayed

Liefdadigheidsgala Mohammed Al Fayed

Netflix & Getty Images

In de zevende aflevering zien we Diana die koos voor deze jurk. Ze droeg hem tijdens een liefdadigheidsgala dat ze bijwoonde met Mohammed Al Fayed. Hij is de vader van haar (in de serie) toekomstige minnaar Dodi Fayed.

/

Re-edition Lady Dior

Dior

Maar daar blijft het niet bij. In september 1995 kreeg Lady Diana – die in Parijs was voor de opening van de retrospectieve van Paul Cézanne in het Grand Palais – een tas van Dior aangeboden om tijdens haar verschillende uitstapjes te dragen. Dankzij deze uitzonderlijke ambassadrice stond de naam van de tas vast: hij zou Lady Dior gaan heten. Nu, Om Lady D’s onsterfelijke stijl te vieren, kondigde het Maison de heruitgave aan van het model. Een juweel van vakmanschap, dat alle uitmuntendheid van het Huis belichaamt. Het essentiële stuk, dat de virtuoze vaardigheden van de ateliers van Dior viert, wordt in Italië tot leven gebracht. Haar renaissance, seizoen na seizoen, wordt nu gedragen door de visie van Maria Grazia Chiuri die haar in nieuwe tinten en formaten heeft hertekend, van Lady D-Lite tot Lady D-Joy.

Lees ook: Vijf winterse podcasts die heerlijk wegluisteren en informeren, 10 nieuwe series, films en documentaires in november op Netflix en de food- en drinktrends van vandaag en morgen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Netflix, Prinses Diana, The crown.