Crush of the day: de sjaaltjes van D’AUTAN x Pablo Piatti
© D'AUTAN x Pablo Piatti

Crush of the day: de sjaaltjes van D’AUTAN x Pablo Piatti

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

D’AUTAN is een creatief Antwerps label dat in haar accessoires én sjaals de grens tussen mode en kunst doet vervagen. Met de exclusieve samenwerking tussen het label en kunstschilder Pablo Piatti wordt de Afrikaanse kunst en de rijke Afrikaanse flora in de spotlight gezet. Resultaat? Prachtige handgeschilderde dessins!

/

D’AUTAN: een sjaal met een verhaal

Duurzaamheid én ‘slow fashion‘ zijn kernwaarden van het merk D’AUTAN. Het label creëert sjaals en kimono’s en dat allemaal met natuurlijke materialen zoals kasjmier, viscose of zijde. Evi Van Der Planken probeert haar collecties op duurzame wijze te produceren door een beperkte oplage te ontwerpen. Ze wil tijdloze en unieke items op de markt brengen, die een langere periode gedragen kunnen worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A breeze will always blow in the direction that it wishes to go – Anthony T. Hincks

Een bericht gedeeld door DAUTAN_official (@dautan_official) op

/

Pablo Piatti

Pablo Piatti werd geboren in Buenos Aires en verhuisde op 20-jarige leeftijd naar Europa om zijn kunstcarrière voort te zetten. Zijn op maat gemaakte muurschilderingen trokken al snel de aandacht van grote namen in de mode-industrie, zoals het modehuis Natan. Zijn schilderijen zijn geïnspireerd op een complexe en poëtische wereld vol liefde voor muziek, literatuur en vooral het resultaat van een scherpe observatie en gepassioneerde aandacht voor de natuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Researches for in store artwork #edouardvermeulen #pablopiatti #natan #natancouture

Een bericht gedeeld door Maison Natan (@natancouture) op

/

D’AUTAN x Pablo Piatti

Zes exclusieve foulards in verschillende formaten die op 100% zijde geprint worden. In dezelfde collectie vind je ook nog chiffonzijde sjaals en verschillende warme, effen sjaals op basis van mohair, wol en kasjmier. De sjaals zijn multifunctioneel en kunnen op verschillende manieren gestyled worden: als sjaal, bustier, haarband, broeksriem of als accessoire voor je handtas.

De nieuwe collectie is momenteel verkrijgbaar in twee nieuwe D’AUTAN pop-up stores: in de Groendalstraat 5 in Antwerpen en in de Dorpsstraat 21 in Kapellen. In Kapellen worden de deuren geopend op 24 oktober. Die avond zal Pablo Piatti ook aanwezig zijn. Eind deze maand zal de collectie ook verkrijgbaar zijn via de D’AUTAN webshop.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Crush of the day: het Brusselse label Mardi tilt eco fashion naar een hoger niveau

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Belgische mode, D'Autan, Duurzaamheid, Pablo Piatti, Slow fashion.