Bingewatchen: 5 spannende Spaanse series op Netflix
©

Bingewatchen: 5 spannende Spaanse series op Netflix

Door Lieselot Luykx
Leestijd: 1 min

Yes, weekend! Al plannen gemaakt? Aangezien er regen voorspeld wordt, plaatsen wij graag voor jullie een top vijf van Spaanse series op Netflix.

/

La Casa de las Flores

Een Mexicaanse duistere comedy serie over een ‘rijke’ Mexicaanse familie met een bloemenzaak dat zeer geliefd is in verre omstreken. Een amuserende serie waar je niet genoeg van krijgt … Voor je het zelf doorhebt ben je aan het bingewatchen! Eerder werd al aangekondigd dat er dit jaar nog een tweede seizoen komt en in 2020 een derde.

/

Las Chicas del Cable

De serie speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw. Jaren ’20 en vrouwenrechten? Jep, vrouwen werden minderwaardig behandeld. De serie gaat over vier ‘chicas del cable’ (telefoonmeisjes) die elkaar ontmoeten op hun werk én samen een strijd aan gaan voor empowerment van vrouwen. Dit alles vraagt veel energie en moeten ze weten te combineren met vriendschap en liefde. Een mooi verhaal over gelijkheid en dromen …

/

Elite

De serie keerde vorige maand  terug op onze schermen met een tweede seizoen! Las Encinas is de beste en meest exclusieve Spaanse school en de elite van het land stuurt zijn kinderen daarheen. In seizoen 1, worden 3 minder welgestelde jongeren overgebracht naar deze luxueuze school, nadat ze geconfronteerd werden met een aardbeving die hun school verwoestte. De kloof tussen deze twee sociale klassen wordt groter tot een point of no return: een moord.

/

Narcos

Zijn er liefhebbers van actie onder jullie? Dan is de Amerikaanse serie ‘Narcos’ een absolute aanrader! De serie gaat over drugskartels in Colombia waar de beruchte drugsbaron Pablo Escobar een centrale rol speelt. De afleveringen kijken heerlijk weg!

/

La Casa de Papel

Als laatste, maar daarom niet minder … Integendeel! Het eerste seizoen van La Casa de Papel was een schot in de roos en zo ook seizoen 2 en 3. Een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling een buit binnen te halen van 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen ontvangen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt. Het meesterbrein van de bende heeft daarom een plan uitgekiend om de politie te misleiden. Terwijl de overvallers ijverig geld drukken én een groep gijzelaars in bedwang houden, doet ‘El Profesor’ van buitenaf wat hij kan om de ordediensten te manipuleren. Een spannend verhaal met veel onverwachte wendingen …

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook – Film Fest Gent: 4 niet te missen films

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Elite, La Casa de Papel, Las chicas del cable, Narcos, Netflix, Spaanse serie.