Brusselse winkel van Natan verwelkomt expo van Carmen Mariscal
© RV

Brusselse winkel van Natan verwelkomt expo van Carmen Mariscal

Leestijd: 1 min

Het Belgische modehuis Natan stelt deze maand het werk van kunstenares Carmen Mariscal tentoon in de winkel in Brussel. De expo 'The Cemetery of Love' gaat over een samenspel van illusie en teleurstelling in liefdesrelaties.

De Brusselse tentoonstelling The Cemetery of Love verplaatst zich, maar blijft binnen dezelfde stad. Niet langer de Frédérick Mouraux Gallery, maar wel de Brusselse flagshipstore van modehuis Natan. Onder andere de jurk ‘La Esposa Esposada’ staat hier te blinken tot 27 maart.

Carmen Mariscal

De Frans-Mexicaanse kunstenares Carmen Mariscal geniet over heel de wereld bekendheid. Ze stelde haar werk al ten toon in de Verenigde Staten, Mexico, Spanje, Frankrijk, Nederland, en ga zo nog maar even door. Maar nu trekt ze voor de eerste keer richting België met een solotentoonstelling. Ze baseert zich voor haar werk op thema’s rond illusies en desillusies in liefde. Hiervoor combineert ze fotomateriaal, video’s, installaties en beeldhouwwerken en overvalt ze je met multi-sensorische vragen over fundamentele waarden in het leven. Liefde is er één van.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Carmen Mariscal (@car_mariscal)

/

‘The Cemetery of Love’

Op haar solotentoonstelling The Cemetery of Love toont Mariscal haar creaties rond de Parijse hangsloten en de jurk ‘La Esposa Esposada’ die in de Frédérick Mouraux Gallery al een groot succes kende. The Cemetery of Love dankt zijn naam aan de stortplaats waar alle liefdessloten verborgen werden, die je daarvoor op elke Parijse Brug zag hangen. Voor Mariscal staat deze plaats symbool als een plek waar dromen en illusies vernietigd worden. Hieruit ontsproot haar inspiratie in een waardevolle tentoonstelling.

RV

The Cemetery of Love, van 4 maart tot 27 maart 2021, Naamsestraat 78 in Brussel.

Lees meer Marie Claire op: Couture van Belgische bodem: Natan stelt optimistische collectie voor; Marie Claire tipt: de tentoonstelling van Jurgen Ots bij Natan; Black History Month: 3 events die de zwarte cultuur eren.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >