Couture van Belgische bodem: Natan stelt optimistische collectie voor
© Natan

Couture van Belgische bodem: Natan stelt optimistische collectie voor

Leestijd: 1 min

Voor dit nieuwe, uiterst ongewone seizoen heeft het Belgische modehuis Natan een couturecollectie gemaakt die barst van beweeglijkheid en dynamiek, van de felle kleuren en ultra-vrouwelijke silhouetten. Ontdek de collectie hieronder. 

Nadat modeduo Filip Arickx en An Vandevorst – samen: AF Vandevorst – er vorig jaar na 22 jaar de stekker uittrokken, blijft Natan als enige officiële Belgische couturehuis over. De creaties van oprichter Edouard Vermeulen zijn al jaren geliefd, met bekende fans in onder andere het Belgische en Nederlandse koningshuis. Zo gaf koningin Mathilde haar ja-woord in een couturejurk van Natan en verschijnt ook de Nederlandse koningin Máxima regelmatig in couturecreaties van het Brusselse huis.

Plantaardig leder bij Natan

Voor de nieuwste collectie koos Vermeulen voor optimisme in de vorm van felle kleuren en ruime en vloeiende snitten. Gericht op de gelegenheden waar we nu meer dan ooit naartoe willen, maar nog (even) niet kunnen. Door met hoge tailles en bustiers in gedrapeerde stoffen te werken en met een mix van rechte en vage lijnen, creëerde hij een spectaculair effect.

Tot de nieuwigheden van het seizoen horen onder meer een een opnieuw uitgevonden Paisley-patroon, en een frisse en boeiende interpretatie van zonnig plisséwerk dat ter hoogte van de taille wordt bijeengebracht: een ode aan de chakra voor levenskracht. Ook voor dit seizoen werk het huis met plantaardig leder, om zo dierenleed te voorkomen en hun steentje bij te dragen aan het milieu.

Ontdek de collectie hieronder:

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Laat je inspireren door deze 5 beautytrends recht van de catwalk. De mooiste looks van de SS21 haute-couturecollectie van Dior. Van Demi Moore en Kate Moss tot Naomi Campbell: Fendi brengt sterrencast samen.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Haute couture, Natan.