Marie Claire tipt: de tentoonstelling van Jurgen Ots bij Natan
© Pers

Marie Claire tipt: de tentoonstelling van Jurgen Ots bij Natan

Leestijd: 1 min

Mode en kunst gaan hand in hand, dat bewijst Edouard Vermeulen van modehuis Natan met de start van 'The Artist House'. Nog tot en met 15 juni kan je bij het huis terecht om het werk van de internationale gerenommeerde artiest Jurgen Ots te bewonderen.

Passie, creativiteit en know-how zijn de waarden van Natan. Een samenwerking met inspirerende kunstenaars past dan ook perfect binnen de waarden van het huis en biedt hen ook nieuwe perspectieven. Om die reden stelt het huis ‘The Artist Studio’ voor, een nieuw project waarbij ze telkens nauw samenwerken met Belgisch talent. Jurgen Ots mocht de spits afbijten.

Kunstenaar aan het werk

Vandaag de dag staren we steeds vaker naar het scherm van onze smartphones en computers. Ots maakt daarentegen gebruik van ouderwetse projectorschermen, die hij verzamelde bij tweedehandswinkels, om zo zijn reeksen ‘Periaqueductal Gray’ te creëren. Hij versnijdt ze in smalle strips en kleeft ze op een houten basis, waardoor je een bijzonder effect bekomt. De artiest wil op die manier mensen samenbrengen om eens te staren naar iets anders, net zoals vroeger.

Het bijzondere aan ‘The Artist Studio’ is dat Natan de Belgische artiest het werk laat creëren in een laboratorium hun huis. Bezoekers kunnen dus live zien hoe het kunstwerk tot leven komt. Je kan nog drie weken lang Jurgen Ots aan het werk zien, daarna kan je het afgewerkte project aanschouwen aan de muur.

Je kan Natan x Jurgen Ots nog bezoeken tot 15 juni in de Naamsestraat 78, Brussel.

Meer lezen? NATAN en Initials LA zetten jong fotografietalent in de kijkerWeekendtip: de closet sale van Tiany Kiriloff in Gentse Clio Goldbrenner store.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Belgische kunstenaars, Jurgen Ots, Kunst, Natan, The artist studio.