Trending: binnenkort rijden we allemaal met de EZ Rider
© Getty

Trending: binnenkort rijden we allemaal met de EZ Rider

Door Louise Hendrickx
Leestijd: 1 min

Anno 2018 staan milieu en gebruiksvriendelijkheid bovenaan ons lijstje van vereisten als het op vervoersmiddelen aankomt. Enter de EZ Rider, de eerste elektrische en plooibare scooter die je overal kan meenemen.

Gebruiksvriendelijk

ezrider_marieclaire

Pers

Bij een van onze eerste demo’s was een 90-jarig koppel direct verkocht. En zo ook twee EZ Riders. – Haytem van EZ Ride

De EZ Rider is de eerste in z’n soort. Anders dan bij een elektrische fiets hoef je niet te trappen; je stapt op en je kan vertrekken. In een handomdraai plooi je hem in elkaar, waardoor je hem handig meeneemt op de trein of in de auto. De batterij klik je moeiteloos uit de scooter, en is in maximum vijf uur weer helemaal opgeladen. Door middel van de cruise control functie rijd je zorgeloos naar je eindbestemming.

/

Ecologisch

Naast gemakkelijk in gebruik, is de scooter ook ecologisch verantwoord. De EZ Rider heeft immers geen uitstoot door zijn elektrische karakter. Tot wel 60 kilometer blijft de elektromagnetische batterij je trouw. Die kan je trouwens aan eender welk stopcontact opladen. Zo ontpopt de scooter zich tot ideaal alternatief voor de auto bij korte tot middelmatige afstanden.

display_ezrider_marieclaire

Pers

/

Design

Wie er al eentje heeft zien passeren, kan het beamen. De EZ Rider heeft een modern design en valt op in zijn bescheiden vormgeving. Er is echter aan alles gedacht. Zo is er een mogelijkheid om door middel van bluetooth speakers je favoriete muziek af te spelen – of Google Maps je de weg te laten wijzen, en is er een USB-aansluiting. Als extra optie kan je onder je zadel een klein mandje vastklikken.

De EZ Rider is beschikbaar in vier kleuren – wit, matzwart, groen en bordeaux – en er worden regelmatig limited edition kleuruitvoeringen toegevoegd. Ook zijn er eindeloze opties om je EZ Rider te laten personaliseren.

/

Praktisch

Er is officieel geen leeftijdslimiet aan verbonden, wat de EZ Rider perfect maakt voor het hele gezin. De kostprijs bedraagt €1.399 voor een EZ Rider die 20 tot 40 kilometer meegaat. Voor de versie die je tot wel 60 kilometer trouw blijft betaal je €1.899. Er is een tweejarige garantie bij verkoop. EZ Riders zijn exclusief online te koop op hun website www.ezride.be en in tal van pop-up stores over heel België tot het einde van dit jaar. Zowel online als in de pop-up locaties kan je een testrit aanvragen.

 

Meer lezen over ecologische alternatieven doe je hier: Crush of the day: de ecologische Glow Sticks van Lush5 hebbedingen die je ecologische voetafdruk verkleinenDeze leuke gadgets kan je kopen met ecocheques & Deze 7 beautymerken zijn volledig cruelty free

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Ecologisch, Ecologische voetafdruk, Elektrische scooter, EZ Rider, Getest door de redactie, Groen, Handig, Lifestyle, Plooibaar, Trend, Trends.