5 argumenten om je klassieke fiets in te ruilen voor een elektrisch exemplaar
©

5 argumenten om je klassieke fiets in te ruilen voor een elektrisch exemplaar

Leestijd: 2 min

Beschouw jij jezelf als een vooruitstrevende vrouw? Dan verplaats je je vast al met een elektrische fiets. Ah nee? Dan sommen wij een aantal argumenten op waarom je er beter zo snel mogelijk mee begint. Onze inspiratiebron? Het Belgische merk Ahooga, een topper van fietsenfabrikant die langzaam maar zeker het land verovert.

1. Elektrisch fietsen is niet voor luie vrouwen. Als je had gedacht dat een elektrische fiets jouw trappelwerk volledig overnam, dan heb je het helemaal mis. Om met de elektrische fiets op je bestemming aan te komen is er nog steeds menselijke kracht vereist. Nee hij rijdt niet vanzelf, jij moet nog steeds je kuiten gebruiken. En wat waren de voordelen van fietsen ook alweer? Juist ja: gewichtsverlies, fris gevulde longen, een gezond hart en een versterkte bloedsomloop.

2. Denk groen, fiets groen. Het ecologisch manifesto anno 2018 voorspelt niets dan goeds over de elektrische fiets. Zolang je blijft rondrijden in je wagen, stoot je tot 80 keer meer CO2 uit, dan wanneer je rustig doortrapt op je elektrische variant. Vaarwel vervuilende broeikasgassen en fijne deeltjes!

3. Het nieuwe comfortabel is elektrisch. Stel: je moet in het centrum van de stad zijn, en files en parking zoeken zijn niet langer je zorgen meer. Of stel: je moet niet meer afzien, iedere keer als je die helling op moet fietsen. Zou je dan wel kiezen voor de elektrische fiets? Want dat zijn namelijk alle voordelen, netjes opgesomd. En het aardige onthaal van je collega’s of vrienden? Dat is omdat je zelf een pak minder stresst en endorfines aanmaakt. Win-win.

4. Je arriveert gracieus. De keren dat je ter plekke toekomt met enorme okselvijvers en glimmende zweetparels over heel je gezicht, dat de modekleur tangerine benadert… is voorgoed verleden tijd. Met een elektrische fiets rij je naar je professionele afspraak in stijl. Je moet hooguit eens met parfum bijspuiten, en dat ligt niet aan onaangename lichaamsgeuren – maar eerder aan de snelheid van je nieuwe vervoermiddel.

5. Fietsen 2.0. Je mag dan wel overstappen tot een elektrische variant van de fiets, de oude voordelen blijven mooi behouden. Zeg gedag aan het eindeloos zoeken naar een parkeerplaats, het ergeren aan je neuspeuterende filebuur of de eeuwig veranderende tijdschema’s van het openbaar transport. Met je elektrische fiets ben je zo vrij als een kolibrie.

/

Kiezen voor een Ahooga elektrische fiets, is kiezen voor…Vakmanschap van eigen bodem. Het merk werd opgericht door twee hippe Brusselaars – Philippe Lefrancq en Frédéric Mertens – in 2015 en is inmiddels bekroond met een aantal prijzen. Ahooga produceert vederlichte fietsen die makkelijk om te vormen zijn en zo’n 12 kg lichter dan de doorsnee plooivariant wegen. Daarmee zet je de fiets ook gemakkelijk binnen en wordt ze minder snel gestolen (denk aan drukke steden!). Ook wanneer je beslist om volledig zelf te trappen, blijft de fiets vederlicht. De fiets is naar elegantie ontworpen en bevat geen scharnier in het frame, waardoor de fiets duurzaam en dynamisch is. Daarnaast heb je keuze uit wel 215 kleurvarianten, en een mat of glanzend design. “Met al die kleurtjes willen we het straatbeeld opvrolijken”, zegt Philippe. “Het geheim van geluk in de stad ligt volgens ons in aangename verplaatsingen”.

   Ahooga hybrid bike in vintage bleu.

Het bedrijf probeert het productieproces zoveel mogelijk Belgisch te houden, vertelt Philippe. “Onze frames worden in België ontworpen. We kopen hier ook het aluminium en monteren onze fietsen voor 30% ter plaatse. De rest van de productie verzorgen we samen met een Belgisch gezin in Oost-Europa. Wij zijn groot voorstander van een verminderde ecologische voetafdruk en het stimuleren van de lokale economie”.

De naam Ahooga is overigens een onomatopee: het komt overeen met het geluid dat de claxon – vandaar ook het gelijkaardige logo – van een wagen uit de jaren twintig produceerde, en staat voor opwinding of verbazing.

Geïnteresseerd in een Ahooga-fiets? Vanaf 1269 euro heb je al een gespierde opvouwbare fiets, de prijs voor de elektrische variant begint vanaf 2099 euro. Alle informatie vind je terug op de website van Ahooga.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Ahooga.

www.ahooga.bike/

Commercieel team De artikels van >

Tags: Ecologisch, Fiets, Sport.