7 nieuwe films en series op Netflix om in december te kijken
© Netflix

7 nieuwe films en series op Netflix om in december te kijken

Leestijd: 3 min

Geen idee meer wat te kijken op Netflix? Marie Claire selecteert elke maand een aantal van de beste nieuwe series en films die je echt wil zien. Dit zijn onze favorieten voor de maand december. Veel plezier!

/

MANK – film – 4 december

Deze biografische film gaat over het leven van scenarioschrijver Herman J. Maniewicz. Ook wel bekend als Mank. Het belicht de periode waarin hij werkt aan de Oscar-winnende prent Citizen Kane en tegelijkertijd kampt met een alcoholverslaving en veel ruzie maakt met de filmproducenten.

Lees ook: Onze 5 favoriete Netflix series en films om in november te bingewatchen.

Mank is volledig in zwart-wit-stijl gemaakt en de hoofdrol is weggelegd voor Gary Oldman. Ook onder andere Lily Collins, Amanda Seyfried en Tom Burk zijn te zien in de film die werd geregisseerd door David Fincher, bekend van grote titels als Fight Club en The Social Network.

/

Selena: The Series – seizoen 1 – 4 december

Deze zesdelige biografische serie, waarvan later nog een vervolg verschijnt, vertelt het verhaal van zangeres Selena Quintanilla. We zien hoe zij het kleine podium in haar vaders restaurant gaandeweg inruilt voor steeds grotere zalen, met als hoogtepunt 1994 waarin ze de Grammy wint voor beste Mexicaans-Amerikaanse album.

Al gaat de serie niet alleen over haar succes. Het gaat ook over de offers die zij en haar familie gaandeweg moeten maken om grip op het succes te houden. Een aantal van die keuzes zullen uiteindelijk leiden tot haar tragische einde. De meest succesvolle Latino zangeres ter wereld werd op 23-jarige leeftijd immers brutaal vermoord door haar beste vriendin en zakenpartner Yolanda Saldivar.

/

Tiny Pretty Things – seizoen 1 – 14 december

Als je van ballet en drama houdt, is deze serie iets voor jou. Geïnspireerd op de roman van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton, volgt Tiny Pretty Things de opkomst en ondergang van drie meisjes aan de prestigieuze Archer School of Ballet in Chicago.

Lees ook: De Netflix-hit van het moment is slechts 12 minuten lang.

De vrijgevochten Gigi is nieuw op school, en wil alleen maar dansen… maar dat zou weleens dodelijk voor haar kunnen zijn. Voor Bette lijkt alles in haar leven mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. En de perfectionistische June moét een hoofdrol zien te bemachtigen dit jaar, want anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen. De trailer doet alvast uitschijnen dat Tiny Pretty Things een bingewatch-potentieel van 100% heeft.

/

The Prom – film – 11 december

Meryl Streep, James Corden, Jo Ellen Pellman, Nicole Kidman, Kerry Washington… De lijst van bekende acteurs die meespelen in The Prom is haast eindeloos. In deze musical zijn Dee Dee Allen (Streep) en Barry Glickman (Corden) dé sterren van de New Yorkse film- en theaterscène met één groot probleem: hun dure nieuwe Broadway-show is een fiasco, en hun carrière lijkt voorbij.

Tegelijkertijd mag in een klein stadje in Indiana de middelbare scholier Emma Nolan (Pellman) niet naar het schoolbal met haar vriendin Alyssa. De gewezen acteurs krijgen lucht van dit verhaal en besluiten samen met collega-acteurs Angie Dickson (Nicole Kidman) en Trent Oliver (Andrew Rannels) Emma te gaan “helpen” om zo hun imago op te poetsen. De film is van de hand van Ryan Murphy, bekend van onder meer American Horror Story, The Politician, Hollywood en Ratched, en belooft dus wederom een groot Netflix-succes te worden.

/

Home for Christmas – seizoen 2 – 18 december

Hjem til Jul oftewel Home for Christmas heeft ons vorig jaar aardig verrast. Het verhaal speelt zich af in het Hoge Noorden (Noorwegen) waar de 30-jarige single Johanna het beu is om continu commentaar te krijgen op haar vrijgezellenbestaan. De feestdagen naderen en iedereen wil alleen maar weten of ze nu eindelijk een vriendje meeneemt. Uiteindelijk veinst ze een relatie wat haar 24 dagen de tijd geeft om een partner te vinden. Seizoen 1 eindigde met een enorme cliffhanger: wie neemt ze mee op kerstavond? Op 18 december krijgen we eindelijk een antwoord.

/

Bridgerton – seizoen 1 – 25 december

Het is zover! Netflix heeft Shonda Rhimes, bekend van Grey’s Anatomy en Scandal, gestrikt voor haar eerste serie op het streamingplatform. Bridgerton is gebaseerd op de negendelige boekenreeks van schrijfster Julia Quinn, beginnend met The Duke and I uit 2000. De serie speelt zich af in de Londense high society in de zeventiende eeuw. Daar worden de levens van een familie op de kop gezet door de anonieme column van Lady Whistledown. Denk veel intriges, drama en Gossip Girl-achtige suspenses.

/

Chilling Adventures of Sabrina – seizoen 4 – 31 december

Na 2 jaar moeten we al afscheid nemen van tienerheks Sabrina Spellman, want Netflix liet weten dat het vierde seizoen van Chilling Adventures of Sabrina het laatste seizoen in de reeks zal zijn. Waar seizoen 3 zich grotendeels afspeelde in de hel, zal elke aflevering van seizoen 4 een mini horrorfilm op zichzelf zijn. Even ter herinnering: het vorige seizoen eindigde met Sabrina die in 2 personen gesplit werd. We zullen dus hoogstwaarschijnlijk de avonturen volgen van twee Sabrina’s in plaats van één…

Lees meer Marie Claire op: Audrey Hepburns iconische stijl in 10 foto’s. Hier koop je een kerstboom en steun je tegelijkertijd een goed doel. Daarom stopt Halima Aden met modellenwerk

 

Charlotte Deprez De artikels van >

Volleerd foodie, gepassioneerd door reizen, fotografie en technologie, altijd op zoek naar de laatste nieuwe Instagramtrend die de wereld op zijn kop zal zetten.

Tags: Netflix.