7 zomerse activiteiten om in augustus te doen in Brussel
© Alex Vasey - Unsplash

7 zomerse activiteiten om in augustus te doen in Brussel

Leestijd: 2 min

Het is volop zomer. Tijd dus voor wat ontspanning en plezier. Maar ga je niet op vakantie in augustus? Geen zorgen, want tijdens deze periode vinden er in Brussel tal van leuke activiteiten plaats. Ontdek hier onze selectie.

/

Escapespel in openlucht

CityStory doet jou Brussel (her)ontdekken aan de hand van een spannend escapespel. Her en der verspreid over de stad los je in een team van 2 tot 5 spelers allerlei puzzels op. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone per team en de Messenger-app.

Meer info vind je hier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by visit brussels (@visitbrussels)

/

Workshops straatkunst in Anderlecht

In het Peterbospark in Anderlecht kan je de hele zomer lang street art workshops volgen. Iedereen – jong en oud (vanaf 6 jaar) – kan zich uitleven met graffiti, schilderen of collages maken. Het doel van het initiatief is om het artistieke kantje in ieder naar boven te halen en op het einde van de zomer met het resultaat een openluchtmuseum te creëren.

De workshops worden begeleid door Régis Bour, straatkunstenaar en animator van het Cultureel Centrum van Anderlecht.

Meer info vind je hier.

/

Openluchtzwembad in Anderlecht

Afkoeling nodig op een hete zomerdag in Brussel? Ga dan naar FLOW, het tijdelijke openluchtzwembad aan de rand van het kanaal. Er is ook een kiosk waar je tijdens het zwemmen terechtkan voor een koel drankje. Ideaal om eens met vrienden of familie te doen!

Meer info vind je hier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FLOW (@flowbrussels)

/

Animatie door L’asbl Entr’âges

Vzw Entr’âges organiseert samen met enkele partners elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur activiteiten op de Boulevard de la Révision. Op het programma staan heel wat originele activiteiten zoals circus, urban weaving of fietsherstellingsworkshops. Alle leeftijden zijn welkom.

Meer info vind je hier.

/

Festival Théâtres Nomades

Dit straatkunst- en theaterfestival vindt elke zomer plaats gedurende vier dagen in een groene ruimte in Brussel. Dit jaar is dat van 18 tot 21 augustus in Terkamerenbos. Het festival brengt voor elke editie meer dan 35 organisaties uit verschillende artistieke disciplines samen. Je kan er genieten van theater, circus, woordkunst, dans, poppen enzovoort.

Meer info vind je hier.

/

Begeleide fietstochten

Tijdens het weekend biedt Pro Velo begeleide fietstochten aan doorheen het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Afhankelijk van het gekozen thema kan je straatkunst, parken en tuinen, duurzame projecten of Art Nouveau ontdekken.

Meer info vind je hier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by visit brussels (@visitbrussels)

/

Boterhammen in de Stad

Ook dit jaar, voor de 32ste keer al, sluit de Ancienne Belgique de zomer af met hun gratis festival Boterhammen in de Stad. Van 22 tot 26 augustus moet je tijdens de middag in Gare Maritime (Tour & Taxis) zijn voor concerten van Nederlandstalige klei. Op het programma staan onder andere Filip Kowlier en Maaike Ouboter.

Meer informatie vind je hier.

/

Bloementapijt op de Grote Markt

Na bijna twee jaar van afwezigheid is het bloementapijt op de Grote Markt in Brussel terug van weggeweest. Om de vijftigste verjaardag te vieren, wordt het een echte terugkeer naar de bron met een herinterpretatie van het allereerste tapijt uit 1971. Van 12 tot 15 augustus kan je het in al zijn geuren en kleuren gaan aanschouwen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: 8 activiteiten voor een onvergetelijke citytrip naar Madrid, Paris by night: vijf hotspots om snel uit te testen

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Activiteiten, Brussel, Zomer.