8 activiteiten voor een onvergetelijke citytrip naar Madrid
© MCB/Unsplash

8 activiteiten voor een onvergetelijke citytrip naar Madrid

Door Hannah Gellens
Leestijd: 3 min

Wil je binnenkort graag op citytrip, maar weet je nog niet goed naar waar? Dan is Madrid zeker en vast het overwegen waard. Met zijn hoge majestueuze gebouwen, parels aan culturele erfgoedschatten, een culinaire aanbod om u tegen te zeggen... mag Madrid zich met trots hoofdstad van Spanje noemen. Deze 8 activiteiten wil je alvast gedaan hebben om er helemaal een onvergetelijke trip van te maken. 

/

1. Menú del dia

Middaghonger in Madrid heb je best niet om 12 uur – zoals bij ons – maar spaar je best op voor later. Want vanaf 14 uur kan je in de meeste restaurants terecht voor een menú del dia (menu van de dag), waarbij je voor een voordelige prijs een kwalitatief voor-, hoofd-, nagerecht krijgt en vaak zelfs ook nog een drankje.

/

2. Openbaar openluchtzwembad

In de zomer kunnen de Madrileense temperaturen hoog oplopen. Boven de veertig graden is niet ongezien. Mocht je dus zin hebben om tijdens het citytrippen even af te koelen, dan kan je terecht in één van de openbare openluchtzwembaden van de stad. Let wel op: reserveren is verplicht, want je bent niet de enige die verkoeling zoekt.

/

3. Madrid, een kunstwalhalla

Prado Museum, Reina Sofia Museum en Thyssen-Bornemisza Museum zijn de drie grootste en bekendste musea in Madrid. Samen worden ze ook wel de Kunstdriehoek of Gouden Driehoek van Madrid genoemd. Tot hun vaste collecties behoren werken van grootmeesters zoals Goya, Picasso Miró…

Naast deze drie grote musea heeft Madrid nog veel meer te bieden qua kunst. Ga bijvoorbeeld naar het Liria Paleis of Lazaro Galdiano Museum om te zien hoe de Spaanse adel zich vroeger omringde met kunst en weelde. Of breng een bezoekje aan het Museo del Traje waar je gegidst wordt door de Spaanse modegeschiedenis.

/

4. Zonsondergang

Als er één ding is dat Madrid heeft, dan is het wel een prachtige zonsondergang – mits er niet al te veel wolken zijn natuurlijk. Een ideale avondactiviteit is dus om je ergens neer te vleien en te kijken naar de zon die aan de horizon verdwijnt.

In Madrid zijn er twee goede plaatsen om van de zonsondergang te genieten. Templo de Debod is vrij centraal gelegen waardoor het ’s avonds wel eens druk kan zijn. De andere optie is om af te zakken naar Tío Pío Hill. Het ligt iets buiten het centrum, maar van daaruit kan je wel de hele skyline van Madrid zien.

/

5. Dakterrassen maar!

Met alle hoge gebouwen in Madrid is het geen wonder dat een dakterras bezoeken een populaire activiteit is. Want van daaruit heb je het beste overzicht over de hele stad.

Het Riu Hotel of Círculo de Bellas Artes staan bekend voor hun dakterrassen met adembenemend uitzicht. Maar evengoed vind je na wat opzoekingswerk ook kleinere bars of hotels die hetzelfde aanbieden, en dat zonder lang aan te hoeven schuiven.

/

6. Ontbijt met een tostada con tomate

Voor een echte Madrileense start van de dag kan je in zo goed als elke bar terecht voor een tostada con tomate. Het is een typisch Spaans ontbijt dat de eenvoud zelve is – een snee brood met tomaat, olijfolie en zout – maar nooit misdoet qua smaak.

Een tostada con tomate krijg je altijd vergezeld van een goede kop koffie. Voor een appel en een ei kan je daar ook nog een glas versgeperst fruitsap aan toevoegen.

/

7. Overdekte markten

Je kunt Madrid bijna niet verlaten zonder een overdekte markt te bezoeken. Het is een hele belevenis op zich. Eerst kunnen de ogen uitgekeken worden langs alle fruit-, groente-, vlees- en viskramen, waarna je je smaakpapillen kan verwennen met een tapas en een drankje van een van de bars op de markt.

Pal in het centrum ligt Mercado San Miguel. Het is de drukste overdekte markt in Madrid. Mercado San Ildefonso daarentegen is wat hipper en meer gevarieerd qua keuken (Aziatisch, Mexicaans, veganistisch…). Wil je graag echt tussen de lokale Madrilenen zitten? Dan moet je bij Mercado San Fernando zijn.

/

8. El Rastro

El Rastro, gelegen in de wijk La Latina en Lavapiés, is de vlooienmarkt waar je moet zijn op zondag om vanalles en nog wat in te slaan: van kleding tot antiek, van souvenirs tot speelgoed. Maar evengoed ga je gewoon naar daar om te sfeer op te snuiven, een tapas te eten en de hele middag te blijven plakken op terras. Want uiteindelijk is het vooral de ervaring waar het om draait bij El Rastro.

Lees ook: Zomerse pop-ups aan de Belgische kust: hier moet je zijn

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Madrid.