7 Belgische artiesten om in 2021 in de gaten te houden
© MEYY

7 Belgische artiesten om in 2021 in de gaten te houden

Leestijd: 2 min

Een nieuw jaar betekent ook een nieuw muziekjaar voor opkomend talent van eigen bodem. Nog even zonder optredens helaas, en daarom is het zo belangrijk om lokaal talent te steunen door (online) naar hun nummers te luisteren. Hier is een selectie van Belgische artiesten die volgens ons gaan doorbreken in 2021. 

/

Ana Diaz

De jonge Brusselse met Spaanse roots is goed bevriend met Le 77 en Blu Samu. Ze staat bekend om haar warme mix van soul, jazz, hiphop en flamenco en overtuigde in 2019 al eens op Dour. Op 14/1 kan je een livestreamconcert met haar volgen via de Facebookpagina van de Botanique.

/

Cabbalero & JeanJass

Wie van rapmuziek houdt, kent het duo Caba & JJ vast. Ze maakten indruk met het drieluik ‘Double Hélice’ (1, 2 en 3) en brachten vorig jaar een vierde album uit: ‘High & Fines Herbes’. Dat heeft dezelfde titel als hun hilarische reality show die je hier kan bekijken. Franstalig België en Frankrijk gingen al overstag, in 2021 ook Vlaanderen?

/

Meyy

In 2020 bracht de Brusselse Charlotte Meyntjens, beter bekend als Meyy, haar eerste ep ‘Spectrum’ uit en won ze een Red Bull Elektropedia Award. Èn ze kreeg een enthousiast telefoontje van Drakes en Nelly Furtado’s voormalige advocaat. Volgens Knack Focus is de 20-jarige dé Belgische belofte van 2021 en ook wij delen die mening. Ze brengt eerlijke lo-fi nummers doorspekt met R&B-, soul- en popinvloeden.

/

Sunday Rose

De Antwerpse Sunday Rose werd vorig jaar één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hoewel we nog wachten op haar debuut-ep, lanceerde ze wel het nummer ‘Our Girls‘ als een ode aan de slachtoffers van Dutroux nadat ze werd geraakt door een foto van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Om stil van te worden.

/

Meskerem Mees

In 2020 won zangeres en singer-songwriter Meskerem Mees Humo’s Rock Rally, scoorde ze een bescheiden succes met single ‘Joe’ en tekende ze bij Mayway records. We verwachten dan ook snel veel van haar te horen.

/

David Numwami

Zijn komische teksten, fluweelzachte stem en kitscherige pop zorgden er eerder al voor dat hij in het voorprogramma van Charlotte Gainsbourg mocht optreden. Brusselaar David Nzeyimana won bovendien een D6bels Music Award (de Waalse MIA) voor beste muzikant. De plaat die hij samen met Nicolas Godin van Air opnam, zou dit jaar verschijnen. Benieuwd!

/

ILA

Ilayda Cicek uit Peer schrijft al een aantal jaren muziek onder de naam ILA. Haar nummers zijn rauw, en zijn stukken intrigerender dan de meeste indierock van eigen bodem. Met de single ‘Rebirth’ liet ze vorig jaar een fris nieuw geluid horen dat ons doet denken aan het werk van Sevdaliza. We hopen dit jaar getrakteerd te worden op meer van dat.

Lees meer Marie Claire op: 8 nieuwe boeken van zwarte auteurs die je nu wil lezen. Dit zijn de beste Netflix-series van 2020. Waarom FKA Twigs’ aanklacht voor huiselijk geweld een groter probleem blootlegt.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.