5 cocktails voor oudejaarsavond
© Getty Images

5 cocktails voor oudejaarsavond

Door Charlotte Deprez & Timon Van Mechelen
Leestijd: 1 min

Geen betere manier om dit klotejaar af te sluiten dan met een aperitief in stijl. Van een klassieke Old Fashioned tot een gepimpte variant van glühwein. 5 recepten voor feestelijke cocktails. 

/

Emilia 2.0

rv

Ingrediënten:

  • 60ml Blend N°5 White Port
  • 30ml rode pompelmoessap
  • 20ml citroensap
  • 10ml simpele siroop*
  • 1dl absint
  • Scheutje soda

(*simpele siroop: 1 kopje suiker per 1 kopje water)

Bereiding:

  1. Shake alles en voeg een scheutje soda toe
  2. Serveer in een longdrinkglas
  3. Werk af met een schijfje rode pompelmoes

Bron: Graham’s Port

/

Mimosa-cocktail

rv

Ingrediënten:

(Voor 6 glazen)

  • 120 ml sinaasappel- of mandarijnsap 30 ml citroensap
  • 1 citroenschil
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 fles zeer koude mousserende wijn
  • Suikerklontjes (optioneel)

Bereiding: 

  1. Met behulp van een mes of een dunschiller snijden we de schil van de citroen, zonder het witte gedeelte aan de binnenkant omdat de smaak dan te bitter wordt.
  2. De citroenschil en de likeur doen we bij elkaar en laten de smaken enkele minuten mengen. Vervolgens halen we de schil eruit.
  3. We mengen de citrussappen en de sinaasappellikeur en laten dit minstens 12 uur in de koelkast staan.
  4. Pas op het moment van serveren, voegen we de mousserende wijn toe aan elk glas met het likeurmengsel.
  5. Als u liever een zoetere cocktail wilt, voegen we nog een suikerklontje toe aan elk glas vlak voordat we de cocktail serveren.
  6. We kunnen het nog versieren met een vers takje rozemarijn

Bron: Zara Home

/

The Bulleit Old Fashioned

rv

Ingrediënten:

  • 30 ml Bulleit Bourbon
  • 2 eetlepels eenvoudige siroop
  • 3 scheuten bitters
  • 1 sinaasappelschil

Bereiding:

  1. Doe twee eetlepels simpele siroop, drie scheutjes bitters en de Bulleit Bourbon in een glas.
  2. Voeg ijsblokjes toe.
  3. Roer zachtjes door elkaar.
  4. Werk af met een sinaasappelschil.

Bron: Diageo.com

/

Espresso Martini

Hannes Vandenbroucke

Ingrediënten:

  • 60 ml vodka
  • 15 ml koffielikeur
  • 45 ml espresso
  • 0,5 tl suiker
  • ijsblokken

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker en shake gedurende 2 minuten.
  2. Giet door een klein zeefje rechtstreeks in een martiniglas. Serveer onmiddellijk.

Bron: Bruynooghe koffie

/

Cuatro Glühwein

rv

Ingrediënten:

  • 35 ml BACARDÍ Añejo Cuatro rum
  • 12,5 ml sinaasappellikeur
  • 20 ml Glühwein-stroop (Glühwein/suikerverhouding: 2/1)
  • 20 ml citroensap
  • Prosecco
  • 15 ml Martini Riserva Speciale Rubino

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten buiten de Prosseco en Rubino Martini in een lang glas gevuld met ijsblokjes.
  2. Garneer met de Prosseco en een beetje Rubino Martini.
  3. Garneer met sinaasappelschil en rode bessen.

Bron: Bacardi

Lees meer Marie Claire op: Netflix: dit zijn de beste series van 2020. Verwarmende wintersoepen om zelf te maken. 10 inspirerende Belgische vrouwen die hun stempel drukten op 2020.  

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Cocktails, Recepten.