Emilia 2.0
Ingrediënten:
- 60ml Blend N°5 White Port
- 30ml rode pompelmoessap
- 20ml citroensap
- 10ml simpele siroop*
- 1dl absint
- Scheutje soda
(*simpele siroop: 1 kopje suiker per 1 kopje water)
Bereiding:
- Shake alles en voeg een scheutje soda toe
- Serveer in een longdrinkglas
- Werk af met een schijfje rode pompelmoes
Bron: Graham’s Port.
Mimosa-cocktail
Ingrediënten:
(Voor 6 glazen)
- 120 ml sinaasappel- of mandarijnsap 30 ml citroensap
- 1 citroenschil
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
- 1 fles zeer koude mousserende wijn
- Suikerklontjes (optioneel)
Bereiding:
- Met behulp van een mes of een dunschiller snijden we de schil van de citroen, zonder het witte gedeelte aan de binnenkant omdat de smaak dan te bitter wordt.
- De citroenschil en de likeur doen we bij elkaar en laten de smaken enkele minuten mengen. Vervolgens halen we de schil eruit.
- We mengen de citrussappen en de sinaasappellikeur en laten dit minstens 12 uur in de koelkast staan.
- Pas op het moment van serveren, voegen we de mousserende wijn toe aan elk glas met het likeurmengsel.
- Als u liever een zoetere cocktail wilt, voegen we nog een suikerklontje toe aan elk glas vlak voordat we de cocktail serveren.
- We kunnen het nog versieren met een vers takje rozemarijn
Bron: Zara Home.
The Bulleit Old Fashioned
Ingrediënten:
- 30 ml Bulleit Bourbon
- 2 eetlepels eenvoudige siroop
- 3 scheuten bitters
- 1 sinaasappelschil
Bereiding:
- Doe twee eetlepels simpele siroop, drie scheutjes bitters en de Bulleit Bourbon in een glas.
- Voeg ijsblokjes toe.
- Roer zachtjes door elkaar.
- Werk af met een sinaasappelschil.
Bron: Diageo.com.
Espresso Martini
Ingrediënten:
- 60 ml vodka
- 15 ml koffielikeur
- 45 ml espresso
- 0,5 tl suiker
- ijsblokken
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten in een shaker en shake gedurende 2 minuten.
- Giet door een klein zeefje rechtstreeks in een martiniglas. Serveer onmiddellijk.
Bron: Bruynooghe koffie.
Cuatro Glühwein
Ingrediënten:
- 35 ml BACARDÍ Añejo Cuatro rum
- 12,5 ml sinaasappellikeur
- 20 ml Glühwein-stroop (Glühwein/suikerverhouding: 2/1)
- 20 ml citroensap
- Prosecco
- 15 ml Martini Riserva Speciale Rubino
Bereiding:
- Doe alle ingrediënten buiten de Prosseco en Rubino Martini in een lang glas gevuld met ijsblokjes.
- Garneer met de Prosseco en een beetje Rubino Martini.
- Garneer met sinaasappelschil en rode bessen.
Bron: Bacardi.
Lees meer Marie Claire op: Netflix: dit zijn de beste series van 2020. Verwarmende wintersoepen om zelf te maken. 10 inspirerende Belgische vrouwen die hun stempel drukten op 2020.