Uitgetest: het infraroodeffect op de huid
© Unsplash

Uitgetest: het infraroodeffect op de huid

Door Laura De Coninck
Leestijd: 2 min

Gun jezelf de laatste nieuwe en pijnloze laserontharing, of maak werk van een strakker lichaam met infraroodtherapie als de beautycentra terug open zijn. Wij probeerden enkele maanden geleden een aantal behandelingen en tools uit die je het leven aangenamer maken. Getest en goedgekeurd. 

/

Infraroodlicht voor een strakke huid

Genieten van een massage en werken aan een mooier silhouet terwijl een ander de inspanning levert? Dat is pas luxe. De nieuwste LPG-behandeling maakt gebruik van infraroodstralen, hier in combinatie met massagerollen die je huid optrekken en verklevingen zacht losmaken.

Bij deze nieuwste endermologietoestellen kiest een kinesist uit de verschillende prorgamma’s op maat die rekening houden met je leeftijd, behoeften en gewoonten. Wij testten de Huber360 Fiit. Dit apparaat heeft veel weg van een ruimtetuig, een soort workoutrobot die je influistert welke oefening je moet doen en wat daarbij de perfecte houding is. Denk: Wall-E meets de Wii Fit met een hightech balance board. Je oefent je balans, je doet aan cardio, rekt en strekt.

Lees ook: Simpele beautytrends om thuis uit te proberen.

Deze Huber360 maakt geen gebruik van vibraties zoals de Powerplate, alle inspanningen lever je volledig zelf en geloof ons, na enkele minuten intensief trappen hing de tong ons bijna op de schoenen. Wall-E moedigt je namelijk aan om alles op alles te zetten, waardoor je in een kwartier een volledige work-out hebt afgewerkt. Al bepaal je zelf uiteraard hoe zwaar je de oefeningen maakt. Elke disbalans merkt hij op en stuurt hij bij. Dus wie de neiging heeft om het ene been meer te gebruiken dan het andere, wordt daar meteen op gewezen. De bewegende plaat fungeert tegelijk als fitnesstoestel en als balance board om je beste surf moves op te oefenen. Topsporters zijn fan, maar ook liefhebbers worden uitgedaagd.

Body Centrum in Leuven heeft deze laatste versie in huis, waarop het team van experts je met plezier zal begeleiden. Andere kinesitherapiepraktijken met een Huber 360 vind je via lpgmedical.com

/

Laser met infrarood tegen haartjes

Een drievoudige diodetechniek? Dat wil zoveel zeggen als een zeer effectieve diodelaser die lichaamshaar nu op drie verschillende weefseldieptes tegelijkertijd aanpakt. Infraroodstralen gaan hierbij door de huid, het melanine van je haartjes slorpt de stralen op, en de haarfollikels worden door de warmte vernietigd, waardoor het haar (semi-)permanent wordt verwijderd.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van Julie Geilenkirchen.

En dat gebeurt veilig en snel. Ook heeft de behandelingskop een koelingssysteem waardoor de warmte minder voelbaar is. Bij elke laserbeurt verlies je ongeveer de helft van je haargroei. Dus zelfs één of twee behandelingen lonen de moeite. Haarvrij ben je meestal na vijf à zes behandelingen.

De Alma Soprano Ice Platinum, bij beauty Lounge in Wilrijk, beautyloungewilrijk.be, € 85/beurt voor de oksels, € 95/beurt voor de bikinilijn. 

/

Infraslank

Wij Vlamingen lijken massaal de instituten van ‘T Afslankhuys te hebben ontdekt om op die manier af te rekenen met onze coronakilo’s. Infraroodlampen zorgen ervoor dat je vijf keer zoveel calorieën en bijgevolg ook veel sneller vet verbrandt.

Lees ook: Neem een kijkje achter de schermen van de nieuwe Netflix-hit ‘Bridgerton’

Twee keer per week doe je 30 minuten lang doelgerichte oefeningen in een Infraslimcabine. Zo kies je zelf op welke plaatsen je verstevigt. Daarna is het nog 20 minuten fietsen geblazen onder de lampen. Bezuinig vooral niet op de Infrabooster. Deze grote, draaiende rol met kleinere massageballen (en infraroodstralen) masseert vetverklevingen en cellulitis zeer effectief los.

Vind een locatie in je buurt via afslankhuys.be, € 599 voor een all-inabonnement voor 3 maanden. 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.