De beste coworking spots in Brussel
© Marthe Hoet

De beste coworking spots in Brussel

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 2 min

De nood aan flexibiliteit is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Maar daarom is thuiswerken nog niet voor iedereen weggelegd. Dit zijn onze favoriete coworking spots in Brussel om gemotiveerd en productief te werken.

/

Le phare Du Kanaal

Naast een coworkingruimte, is Le Phare du Kanaal ook een café en restaurant vlak aan het kanaal van Brussel. Het is de ideale spot voor coworking, vaste bureaus, flexibele bureaus of vergaderzalen. Daarnaast kan je de een van de ruimtes huren voor privé en professionele evenementen zoals team-buildings, workshops, vergaderingen en verjaardagen. Le Phare voorziet volledige service zoals catering, decoratie en muziek. Het restaurant werkt steeds met lokale, seizoensgebonden producten. Na een lange dag nood aan ontspanning? Elke donderdagavond organiseert Le Phare ontspannende evenementen zoals concertjes, comedy clubs en tentoonstellingen. Nu overtuigd?

Adres: Koolmijnenkaai 40, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Meer info vind je hier.

/

Spaces

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spaces (@spacesworks)

Spaces is een full service, creatieve werkomgeving met een uniek ondernemerschap. Van hot-desking en privékantoren tot chique businessclubs en volledig uitgeruste vergaderzalen, Spaces heeft het allemaal. In Brussel vind je zo’n 7 vestigingen en 39 vergaderzalen. Het blijft niet bij coworking-ruimtes alleen. Spaces voorziet zelfs dagopvang voor kinderen, slaapruimtes en fitnessruimtes voor de perfecte break.

Ontdek al de vestigingen, prijzen en diensten op de website.

/

Factory Forty

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Factory Forty (@factoryforty)

Factory Forty is niet zomaar een coworking-ruimte, het is een familiezaak. Het is de ideale locatie gevestigd rond de grote tuin met kippenhok, de moestuin en een vijver. Deze coworking spot vormt een ware oase midden in de stad. Naast gezellige werkplekken biedt Factory Forty accommodatie aan voor evenementen gelegen in het hartje van de stad, tussen station Brussel-Zuid en de Brusselse ring.

Adres: Oude Vijversstraat 40, 1190 Vorst

Meer info vind je hier.

/

Firma

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FIRMA (@workatfirma)

Voor zo weinig mogelijk afleiding moet je bij Firma zijn. De minimalistische coworking space bevindt zich in het hartje van Brussel. Firma is “not just an office”. Naast de werkomgeving is het ook een art space voor creatievelingen. In Cantine bestel je gezonde, vegetarische gerechten en snacks voor tijdens een nodige break. Probeer de coworking-ruimte uit aan de hand van een dagpas. Naast een desk space en wifi bevat de dagpas ook koffie, thee en huisgemaakte snacks.

Adres: Locquenghienstraat 35, 1000 Brussel

Ontdek meer op de website.

/

&Compagnie

&Compagnie is een jong collectief van architecten, ontwerpers en sociale ondernemers die een kantoorruimte delen in de Diksmuidelaan in Brussel. De werkruimte is nog maar net geopend sinds februari. Op dit moment zoekt het collectief nog nieuwe collega’s. Zeker de moeite waard als je opzoek bent naar een aparte kantoorruimte in Brussel. De coworking is niet ontstaan vanuit een winstmodel, maar vanuit een visie om samen te werken en om van elkaar te kunnen leren. Deze opportuniteit wilt het collectief delen met anderen.

Adres: Diksmuidelaan 65, 1000 Brussel

Meer info vind je hier.

/

Silversquare

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SILVERSQUARE (@silversquare.eu)

Met 13 jaar ervaring, vind je op maar liefst zeven locaties in Brussel co-workingruimtes van Silverquare. Je kan er terecht voor gedeelde en vaste werkplekken, privékantoren of een dagpas. Hoewel elke Silversquare locatie uniek is in ontwerp en sfeer, delen ze allemaal een gemeenschappelijk gevoel van ruimte en diensten. Zodat iedereen zich thuis voelt op eender welke locatie.

Ontdek meer op de website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Co-working, Kantoor.