De beste coworking spots in Brussel
© Marthe Hoet

De beste coworking spots in Brussel

Door Melani Purnomo Widagdo, Margo Verhasselt
Leestijd: 3 min

De nood aan flexibiliteit is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid. Maar daarom is thuiswerken nog niet voor iedereen weggelegd. Dit zijn onze favoriete coworking spots in Brussel om gemotiveerd en productief te werken.

/

Le phare Du Kanaal

Naast een coworkingruimte, is Le Phare du Kanaal ook een café en restaurant vlak aan het kanaal van Brussel. Het is de ideale spot voor wie een coworkingplek of vergaderzaal in de stad zoekt. Daarnaast kan je een van de ruimtes huren voor privé en professionele evenementen zoals team-buildings, workshops, vergaderingen en verjaardagen. Le Phare voorziet een volledige service met catering, decoratie en muziek. Het restaurant werkt steeds met lokale, seizoensgebonden producten.

Adres: Koolmijnenkaai 40, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Meer info vind je hier.

Lees ook: Dankzij deze 8 tips verkoop je meer kleding op Vinted

/

Spaces

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spaces (@spacesworks)

Spaces is een full service, creatieve werkomgeving met een uniek ondernemerschap. Van hot-desking en privékantoren tot chique businessclubs en volledig uitgeruste vergaderzalen, Spaces heeft het allemaal. In Brussel vind je zo’n 6 vestigingen. Het blijft niet bij coworkingruimtes alleen. Spaces voorziet zelfs dagopvang voor kinderen, slaapruimtes en fitnessruimtes voor de perfecte break.

Ontdek al de vestigingen, prijzen en diensten op de website.

/

Factory Forty

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Factory Forty (@factoryforty)

Factory Forty is niet zomaar een coworkingruimte, het is een familiezaak. Het is de ideale locatie gevestigd rond de grote tuin met kippenhok, de moestuin en een vijver. Deze coworking spot vormt een ware oase midden in de stad. Naast gezellige werkplekken biedt Factory Forty accommodatie aan voor evenementen gelegen in het hartje van de stad, tussen station Brussel-Zuid en de Brusselse ring.

Adres: Oude Vijversstraat 40, 1190 Vorst

Meer info vind je hier.

/

Firma

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @workatfirma

Voor zo weinig mogelijk afleiding moet je bij Firma zijn. De minimalistische coworking space bevindt zich in het hartje van Brussel. Naast de werkomgeving is het ook een art space voor creatievelingen. In Cantine bestel je gezonde, vegetarische gerechten en snacks voor tijdens een nodige break. Probeer de coworking-ruimte uit aan de hand van een dagpas. Naast een desk space en wifi bevat de dagpas ook koffie, thee en huisgemaakte snacks. Ook in Vilvoorde kan je terecht bij een vestiging van Firma.

Adres: Locquenghienstraat 35, 1000 Brussel of schaarbeeklei 636 in Vilvoorde.

Ontdek meer op de website.

/

&Compagnie

&Compagnie is een jong collectief van architecten, ontwerpers en sociale ondernemers die een kantoorruimte delen op de Diksmuidelaan in Brussel. Zeker de moeite waard als je op zoek bent naar een aparte kantoorruimte in Brussel. De coworking is niet ontstaan vanuit een winstmodel, maar vanuit een visie om samen te werken en om van elkaar te kunnen leren. Deze opportuniteit wilt het collectief delen met anderen.

Adres: Diksmuidelaan 65, 1000 Brussel.

Meer info vind je hier.

Lees ook: 10 tips voor een zomerse make-up

/

Silversquare

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SILVERSQUARE (@silversquare.eu)

Met heel wat ervaring, vind je op maar liefst zeven locaties in Brussel coworkingruimtes van Silverquare. Je kan er terecht voor gedeelde en vaste werkplekken, privékantoren of een dagpas. Hoewel elke Silversquare locatie uniek is in ontwerp en sfeer, delen ze allemaal een gemeenschappelijk gevoel van ruimte en diensten. Zodat iedereen zich thuis voelt op eender welke locatie.

Ontdek meer op de website.

/

Atelier15

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Atelier 15 (@atelier15_brussels)


Atelier15 biedt dan weer een werkplaats in een erg smakelijk gebouw: een oude chocoladefabriek. De coworkingruimte bevindt zich op enkele minuten van het Brusselse Zuidstation en verzorgt plaatsen voor kleine teams en ondernemende mensen. De grootste bonus: het is méér dan alleen een werkplek, wie kiest voor een full membership kan bijvoorbeeld deelnemen aan het cocktailprogramma en happy hour. What’s not too love?

Adres: Rue Gheude 19, 1070 Anderlecht

Ontdek meer op hun website.

/

Working From 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Working From_ (@workingfrom_thehoxton)


Op zoek naar een strakke werkplek in een supermooi hotel? Dan moet je bij the Hoxton zijn. Of je nu met een heel team werkt, op je eentje of gewoon voor een dag naar een werkplek zoekt: er is voor iedereen een aangepast pakket.

Adres: Square Victoria Régina 1, 1210 Brussels

Ontdek meer op hun website.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Co-working, Kantoor.