11 fijne thuisactiviteiten om de laatste weken door te komen
© Unsplash

11 fijne thuisactiviteiten om de laatste weken door te komen

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Het einde lijkt bijna in zicht te zijn, maar we hebben nog even te gaan. Het wordt steeds moeilijker om de dagen van elkaar te onderscheiden en een duidelijke lijn te trekken tussen werk en spel. Om niet helemaal zot te worden in jouw kot is het aan te raden nog eens een lijstje te maken van al die activiteiten die je nooit uitvoerde, maar nu wel de tijd voor hebt.

/

Onze to do list

Jouw kleerkast al helemaal uitgeruimd? Al elke Netflix serie op jouw lijstje gebingewatched? Herontdekt wat er nu weer in die hoge keukenkasten was gepropt? Proficiat! Maar nu helemaal inspiratieloos over hoe je de volgende weken gevuld krijgt? Lees dan snel verder, en je hebt zo weer een hele planning op poten staan.

1. Lees een boek

Een beetje extra tijd om handen? Dan is dit het uitgelezen (haha) moment om dat boek, die je al sinds vorige zomer wou lezen, erbij te nemen. Geen boek liggen, maar wel op zoek naar eentje? Kijk dan eens naar de boeken die de Marie Claire Bookclub deze maand aan het lezen is.

/

2. Volg online les aan Hogwarts

Hogwarts is here, is een online sociaal netwerk gecreëerd door grote Harry Potter fans. Je kan zeven jaar aan Hogwarts lesmateriaal leren zoals het maken van toverdranken, het aanleren van betoveringen, transfiguratie, astronomie en nog zoveel meer. Zo maak je van jouw quarantaine nog een echte magische periode, wie weet.

Harry Potter

Unsplash

3. Begin met tuinieren

OK, je hebt dus elk hoekje van je woning uitgekuist, er is geen enkel stofje meer te zien bij jou thuis. Indien je over een tuin, of een terras, beschikt kan je je aandacht nu focussen op tuinieren. Heel veel studies tonen aan dat werken in de tuin zeer bevorderlijk is voor je mentale gezondheid. Begin een kruidentuintje, verpot enkele leuke bloemetjes. Of blijf lekker binnen en wordt een echte plant lady.

4. Haal de gezelschapspelen boven

Zit jij in quarantaine met je partner of een goede vriend(in)? Dan wordt het misschien eens tijd voor de relatietest der relatietesten. Alsof 24/24 bij elkaar zitten nog niet zwaar genoeg is, wat dacht je van een potje monopoly? Is dit iets te riskant, kan je nog altijd samen gezellig puzzelen. Komt die jigsaw puzzel van je minst favoriete tante toch nog van pas.

/

5. Luister naar een podcast

Podcast zijn helemaal hot en happening. Of je nu nood hebt aan een goede lachbeu, een heus mysterie of wat positiviteit, er bestaat voor alles tegenwoordig een podcast. Wist je trouwens dat Marie Claire sinds kort een nieuwe reeks heeft genaamd ‘Pitch The Podcast’? Hierin delen wij elke maand onze favoriete podcast van het moment. Luister zeker eens naar de podcast van deze maand.

6. Slaap de sterren van de hemel

Ja hoor, slapen mag. Het kan soms overweldigend zijn om iedereen zo productief bezig te zien tijdens deze periode, maar eens even wat rusten is net zo productief. We vergeten in heel de chaos soms voldoende rust te nemen. Duw dus even op die pauzeknop en dut er vandaag lekker op los. Zo ben je morgen weer als herboren.

/

7. Telefoon cleanse

Niet alleen jouw huis, maar ook jouw smartphone heeft af en toe eens nood aan een heerlijk schoonmaak. Delete die 100’en screenshots waar je toch niks mee doet, zet je favoriete foto’s op je computer of een harde schijf et voilà. Nu heb je zelfs meer geheugen om al die nieuwe liedjes die je hebt ontdekt te downloaden.

8. Pizza-avond over facetime

Organiseer voor je vettige vrijdag eens een gezellige familieavond over facetime. Spreek met elkaar af om net voor etenstijd gezellig te bellen en maak te samen maar toch apart een heerlijke zelfgemaakte pizza waar je nadien, ook over facetime natuurlijk, gezellig met z’n allen van kan smullen.

Pizza baking

Unsplash

/

9. Leer nieuwe vaardigheden via een online cursus

Sluit je NU aan bij een online cursus. Het is namelijk het perfecte moment om eens wat extra’s te leren zoals een eigen website coderen, leren over mode via Jacquemus of wordt dé champagne kenner van jouw omgeving. Tegenwoordig bestaat er voor alles online cursus, bovendien zijn ze meestal gratis. Het kost je dus niets om deze quarantaine wat bij te leren.

10. Neem deel aan een speltoernooi

Facebook heeft er een nieuwe voorziening bij, namelijk die van spel toernooien. Neem deel of organiseer zelf een toernooi van jouw favoriete online spel en win!

11. Pimp jouw ondergewaardeerde kledij

Heb je tijdens het opruimen van je kledingskast enkele witte t-shirts of sweaters gevonden die je vergeten was te hebben? Gooi ze nog niet weg, maar geef deze een tweede leven met de nieuwe tie dye trend. Deze activiteit houdt je een hele namiddag zoet, en heb je tot maanden erna nog plezier aan.

Vond je geen oude t-shirts en sweaters maar wel een oude jeansbroek of short? Overweeg dan eens deze te bleachen. Op TikTok is er een nieuwe trend ontstaan waar oude jeansbroeken een nieuw leven krijgen door een van de broekspijpen te bleken. Volg ons stappenplan om te ontdekken hoe dit nu net in zijn werk gaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Danielle Bernstein (@weworewhat) op

Lees meer Marie Claire op: Freedom of dressing: 5 genderneutrale labels om te onthoudenOntdek de tentoonstelling ‘Christian Dior: Designer of Dreams’ vanuit je luie zetel en Verslag: Unorthodox, een fascinerende miniserie om te bingewatchen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corona, Creatieve activiteiten, Quarantaine.