Zonneproducten: kun jij de feiten van de fabels onderscheiden?
©

Zonneproducten: kun jij de feiten van de fabels onderscheiden?

Leestijd: 1 min

Tenzij je tot een tot nog toe onontdekte stam in het Amazonewoud behoort, weet je intussen wel dat je je moet beschermen tegen de zon. Over hoe je dat het best doet, bestaat soms nog wat verwarring. Weet jij wat waar en niet waar is?

1. Bij een grijze hemel hoef je je niet in te smeren.

Fabel. Zo’n 60 tot 80 % van de zonnestralen dringt door de wolken heen. De wolken weerkaatsen bovendien het zonlicht. Smeer je dus altijd in met een zonnecrème, het liefst een half uur of toch minstens een kwartier voor je naar buiten gaat.

2. Sommige plekken van je lichaam verbranden sneller dan andere.

Feit. De huid van je gezicht en van je borst is fijner, waardoor die ook gevoeliger is voor rimpels en beschadiging. Smeer die plekken extra zorgvuldig in. Gebruik eventueel een zonnecrème speciaal bedoeld voor het gezicht.

 

3. Je kunt even goed een bodylotion gebruiken als aftersun.

Fabel. In tegenstelling tot een bodylotion zal een aftersun niet alleen de vochtbalans weer in orde maken, maar ook je huid verkoelen. Er worden ook vaak antioxidanten aan toegevoegd die beschadiging van de huid actief tegengaan. Gebruik dus na het zonnen altijd een aftersun.

Wil je langer genieten van je goddelijke honingkleurtje? Kies dan voor producten die je huid niet alleen kalmeren, maar tegelijk ook de aanmaak van melanine stimuleren, zoals de Tan Maximizers van Lancaster, of ga voor The After Sun Enhancer van La Mer.

4. Een zelfbruiner gebruiken is veiliger dan zonnen.

Feit. De uv A- en uv B-stralen van de zon kunnen snelle veroudering van je huid en zelfs kanker veroorzaken. Dat is bij zelfbruiners niet het geval. Let wel: een zelfbruiner beschermt je niet tegen blootstelling aan de zon! Smeer je dus nog altijd goed in.

5. Ook onder water verbrand je.

Feit. Het wateroppervlak weerkaatst een deel van de zonnestralen, maar zo’n 30 % dringt door tot in het water. Als je een frisse plons plant, bescherm je huid dan eerst met een waterresistente zonnecrème. Bij Biodermal vind je sprays en crèmes met een SPF 50.

Niet vergeten: ook al gebruik je een superwaterbestendige gel, na het zwemmen en afdrogen moet je toch een nieuw laagje aanbrengen om goed beschermd te zijn.

6. Er bestaan milieuvriendelijke zonnecrèmes die geen wit laagje op je huid leggen.

Feit. De Waterlover Sun Milk van Biotherm is voor 96% biologisch afbreekbaar en bestaat uit natuurlijke zonnefilters. Toch is de formule heel versmeltend, zodat er geen witte strepen op je huid te zien zijn.

 

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met De Bijenkorf.
www.debijenkorf.be

Commercieel team De artikels van >