Deze huidverzorgingstips helpen tegen rosacea
© Launchmetrics Spotlight

Deze huidverzorgingstips helpen tegen rosacea

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

April is Rosacea Awareness Month. De hele maand worden deze huidaandoening en de fysieke en mentale impact ervan in de kijker gezet. We vroegen speciale huidverzorgingstips aan experte Caroline Rigo.

/

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, vooral op de kin, neus, wangen en het voorhoofd. Bovendien kan het leiden tot ontstekingen, bultjes en puistjes, met fysiek en vaak ook emotioneel ongemak tot gevolg.

“Omdat deze huid gevoeliger is, moeten mensen met rosacea hun cosmetica zorgvuldig kiezen”, zegt Caroline Rigo van het merk Cent Pur Cent. “Zo vermijden ze best producten met alcohol, zuren of parfum. Milde producten met verzachtende ingrediënten, zoals de minerale make-up van Cent Pur Cent, zijn daarom wel veilig voor de huid.”

/

Primers tegen roodheid en een goede reiniging

“Met de juiste primer kan je een basislaag creëren om de roodheid te neutraliseren en een egale teint te bekomen. Primers met groene tinten zijn hiervoor ideaal, omdat groen het tegenovergestelde is van rood in het kleurenwiel.”

“Weet welke ingrediënten je moet vermijden in huidverzorgingsproducten en make-up: blijf weg van agressieve exfolianten, alcoholhoudende toners en producten met synthetische geuren. Ingrediënten zoals alcohol, menthol, eucalyptusolie en geurstoffen kunnen de huid irriteren en rosacea verergeren.”

“Kies voor een milde huidverzorging en voor producten speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.”

“Zoek naar producten met kalmerende ingrediënten zoals niacinamide, azelaïnezuur en allantoïne. Deze ingrediënten kunnen roodheid verminderen en de huidbarrière versterken. Onze anti-redness primer bevat niacinamide en tijgergras bijvoorbeeld.”

“Een goede reiniging van de huid is zeer belangrijk. Reinig dus twee keer per dag je huid ’s morgens en ’s avonds. En pas een dubbele cleansing toe. Let er op dat er geen parfum in de producten zit.”

Lees ook: 6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Rosacea, Skincare.