De 12 best hamburgerketens voor het ultieme comfort food
© Unsplash

De 12 best hamburgerketens voor het ultieme comfort food

Door Romy Geerts
Leestijd: 5 min

Niets beter dan een burger en een glühwein in de winter. Vegan, vis of vlees, van de grote ketens tot de onbekendere hamburgertenten, hier moet je zijn voor een guilty pleasure.

/

Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is de hamburgerketen die iedereen wel kent. Met hun gastronomische hamburgers weten ze iedereen te bekoren. Daardoor heeft de bekende keten zich uitermate kunnen uitbreiden en heeft het nu vestigingen op verschillende plaatsen in België, want elke stad wil wel een Ellis Gourmet Burger.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ellis Gourmet Burger (@ellisgourmetburger) op

Waar?

Kerkstraat 3, 9300 Aalst

De Keyserlei 21, 2018 Antwerpen

Simon Stevinplein 14, 8000 Brugge

Place Flagey 13, 1050 Brussel

Korenmarkt 12, 9000 Gent

Botermarkt 28, 3500 Hasselt

Zeedijk – Albertstrand 556, 8300 Knokke-Heist

Naamsestraat 5, 3000 Leuven

Zetellaan 100, 3630 Maasmechelen

Yzerenleen 10, 2800 Mechelen

Rue Pont d’Avroy 6-8, 4000 Luik

/

Il Cardinale

De hamburgerketen Il Cardinale is gevestigd in de buurt van verschillende religieuze gebouwen in verschillende steden. Het begon eerst als een lokaal hamburgerrestaurant en groeide uit tot een bekende keten. Dat komt door hun verfijnde en speciale hamburgers met religieuze getinte namen. Ze zijn zo anders dat iedereen wel een Il Cardinale hamburger wil proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Il Cardinale (@il.cardinale) op

Waar?

Sint-Rombouts Kerkhof 1, 2800 Mechelen

Zimmerplein 7, 2500 Lier

Markt 79, 2440 Geel

Antwerpsesteenweg 2, 2950 Kapellen

/

Be Burger

Be Burgers is net zoals Ellis Gourmet Burger een hamburgerketen die iedereen wel kent. Hij is vooral gevestigd op locaties in de buurt van Brussel. Wanneer je dus in de buurt bent, raden wij aan bij één van de Be Burgers restaurants langs te gaan. Hun hamburgers zijn zo creatief en innovatief dat wanneer je een hap van je hamburger neemt er een mix van smaak- en aromacombinaties vrij komen. Eet je graag met je handen? Dan is er ook een reeks fingerfood waar je kan van genieten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Be Burger (@be_burger) op

Waar?

Hector Henneaulaan 164, 1930 Zaventem

Brusselsesteenweg 196, 1410 Waterloo

Luxemburgstraat 43, 1050 Elsene

Dumonplein 4, 1150 Sint-Pieters-Woluwe

Steenweg op Brussel 397, 1780 Wemmel

Sint Katelijneplein 2, 1000 Brussel

Steenweg op Boondael 469, 1050 Elsene

/

Hard Rock Café

De wereldberoemdste Amerikaanse hamburgerketen, Hard Rock Café, is ook in België te vinden met enkele restaurants. Buiten hun legendarische hamburgers kan je er ook; sandwiches, salades, nacho’s, cocktails en een uitgebreid assortiment aan desserts verkrijgen. Elke Hard Rock Café heeft ook nog een shop waar je kledij en accessoires kunt kopen van de bekende stad waar je je bevindt. Als er zoveel Hard Rock Cafés in de wereld zijn, moeten hun hamburgers wel echt goed zijn, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hard Rock Cafe Lovers (@hard_rock_cafe_lovers) op

Waar?

Grand-Place 12A, 1000 Brussel

35 Groenplaats, 2000 Antwerpen

/

Burgerij

Burgerij is de bekende hamburgerketen van de profvoetballer Bjorn Meeuwsse en sportjournalist Robin Janssens. Het restaurant begon als een onbereikbare droom tussen twee vrienden maar groeide al snel uit tot een keten vol gastronomie en passie. Iedereen komt van heide en verre om hun hoogstaande hamburgers met zelfgemaakte frietjes te proeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BURGERIJ (@burgerij) op

Waar?

Eilandje, Sint-Laureiskaai 8, 2000 Antwerpen

Léopold, Leopoldplaats 5, 2000 Antwerpen

/

Burger Folie

Burger Folie is een hamburgerrestaurant gevestigd naast de Ellis Gourmet Burger in Leuven. Ondanks het naast de bekendste hamburgerketen staat, zit het restaurant toch dagelijks vol met hamburgerlovers. Hun menukaart is zo uitgebreid dat zelfs de moeilijke eters en veganisten hun goesting er vinden. Ze hebben zelfs mini hamburgers voor de allerkleinste. Een perfecte plek om met het gezin te gaan lunchen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Burger Folie Leuven (@gourmet_burger) op

Waar?

Muntstraat 4, 3000 Leuven

/

Burgermeester

Het Wevelgems hamburgerrestaurant, Burgermeester, is een restaurant met een totaal ander concept. De burgers zijn namelijk vernoemd naar Belgische ministers en buitenlandse premiers. Zo hebben ze de ‘Di Rupo’ en de ‘De Croo’ hamburgers op hun menukaart staan. Heb jij ook eens zin om een smakelijke en kwaliteitsvolle, bekende minister of premier op te eten?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BURGERMEESTER (@burgermeester_) op

Waar?

Brugstraat 12, 8560 Wevelgem

/

Hamburg

De hamburgerketen, Hamburg, heeft er sinds een jaar een hamburgerrestaurant bij. Nu kan je zowel in Aarschot als in Heist-Op-Den-Berg van hun fantastische hamburgers proeven. Naast een rijk hamburgermenu serveert de keten ook nog verschillende andere gerechten. Zo kan je er ook gemarineerde ribbetjes, diverse salades, pannenkoeken, milkshakes en een uitgebreid assortiment aan desserts eten. Vind je hun gerechten top maar wil je niet op restaurant? Geen probleem. Ze laten hun eten ook thuis bezorgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tσм ναη Nυeтeη 🕊 (@vannuetentom) op

Waar?

Bergstraat 135, 2220 Heist-op-den-Berg

Amerstraat 42, 3200 Aarschot

/

Beastie Burgers

Wil je graag naar een Belgische versie van het Hard Rock Café? Breng dan zeker eens een bezoekje in één van de Beastie Burgers. De keten is gebaseerd op Rock ’n Roll en culinair hoogstaande hamburgers. Wanneer je in het restaurant binnenkomt lijkt het alsof je in een muziekopnamestudio bent binnengelopen waar ze ook nog eens lekker eten verkopen. Wil jij nu ook graag eens van hun interieur en eten proeven?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BEASTIE BURGERS – MECHELEN (@beastiemechelen) op

Waar?

Ijzerenleen 45, 2800 Mechelen

Nationalestraat 100, 2000 Antwerpen

/

Manhattn’s

Manhattn’s is een Belgische hamburgerketen die gebaseerd is op Amerika en dan specifieker, op New York. De gebroeders Vandermeulen startte hun hamburgerketen met de bedoeling in elke stad een stukje New York te maken. Het interieur is zo Amerikaans dat je meteen het gevoel hebt dat je in een burgertent in New York binnen bent gegaan. Ook het eten zelf hebben ze op de stad gebasseerd. America, here we come!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Manhattn’s (@manhattns) op

Waar?

Rue Henri Maus 39, 1000 Brussel

Avenue De Tervueren 9, 1040 Brussel

Avenue Louise 164, 1050 Brussel

Groenplaats 1, 2000 Antwerpen

Graslei 10, 9000 Gent

/

Huis Der Burgers

Huis Der Burgers is een hamburgertent die gevestigd is in Leuven. Met veel smaak en passie worden er kwaliteitsvolle gourmet burgers geserveerd aan hongerige klanten. Het interieur is er heel sober en vintage gestyled waardoor de tent heel mooi oogt en uitnodigt om binnen te stappen. De namen van hun hamburgers zijn ook zo innovatief en creatief dat je er meteen het water van in de mond krijgt. Wandel jij even binnen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Huisderburgers (@huisderburgers) op

Waar?

Tiensestraat 26, 3000 Leuven

/

Babo’s Burgers

Babo’s Burgers is een hamburgerrestaurant dat gekend is door zijn kwalitatieve voeding. Het hamburgerassortiment is er zo uitgebreid, dat je je favoriete burger wel moet tegenkomen. Je kan er ook je eigen hamburger samenstellen, wanneer je bepaalde zaken liever niet tussen je broodje hebt liggen. Babo’s Burgers serveert ook fingerfood voor als je met een klein hongertje zit. Je zult er zeker niet omkomen van de honger.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Babo’s Burgers 🍔🍟🍔🍟 (@babosburgers) op

Waar?

Naamsestraat 29, 3000 Leuven

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook deze: Gezond en kleurrijk: dit zijn de foodtrends voor 2019Foodies opgelet: er bestaat zoiets als chocolade hummus, Onze 8 favoriete foodadresjes in Brugge8 restaurants in Gent om romantisch te dineren5 opkomende Belgische foodies om te volgen op Instagram en Food District: Brussel verwelkomt eindelijk zijn eerste foodmarket.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Brussel, Food, Gent, Hamburgers, Leuven, Lifestyle.