Spf in poedervorm is hét beautyitem dat je deze zomer nodig hebt
© Getty Images

Spf in poedervorm is hét beautyitem dat je deze zomer nodig hebt

Door Lotte Gillis
Leestijd: 1 min

De tijd dat spf enkel in de zomer van pas kwam en we het enkel vonden onder de vorm van veel te plakkerige zonnecrème is gelukkig al lang voorbij. Zonnebescherming duikt in alle vormen en maten op en nu dus ook in poedervorm.

/

Wie zich een beetje verdiept in skincare ontdekt al snel dat spf, en dus bescherming tegen UV-straling, onmisbaar is voor wie zo lang mogelijk een jeugdige huid wil behouden. Toch is een standaard zonnecrème niet altijd even praktisch. In dat geval kan spf in poedervorm je redding brengen.

Lees ook: Overmatige huidverzorging bij kinderen en tieners: is het te veel van het goede?

/

Praktisch nut

In de ochtend doet een gewone zonnecrème voor het gelaat perfect dienst, maar als je je goed wil beschermen tegen de zon is het belangrijk om regelmatig eens bij te smeren. Dat lijkt op het eerst gezicht geen probleem, maar toch wordt het al snel vervelend. Heb je bijvoorbeeld een flinke laag make-up op dan smeer je die liever niet door elkaar met vloeibare zonnecrème. Zonnebrand in poedervorm to the rescue!

Zo zijn er nog situaties waar je baat hebt bij poedervormige zonnebescherming. Denk bijvoorbeeld aan de scheidingslijn van je haar. Dat is een plek die makkelijk verbrandt aangezien hij vaak vergeten wordt bij het insmeren. Toch wordt deze plek de hele dag blootgesteld aan de zon. Een zonnecrème vermijd je op deze plek liever aangezien het je haar vettig kan maken. Door gewoon wat te poederen, bescherm je dus je hoofdhuid en blijft ook je haar goed zitten.

/

UVA en UVB

Wil je je huid goed beschermen dan is het belangrijk om even de kleine lettertjes te lezen. Zo staat er op elk spf product steeds tegen welke UV-straling ze beschermt. Het is belangrijk om na te kijken of het product zowel tegen UVB als UVA beschermt. De meeste zonnebescherming beschermt je tegen UVB, die b verwijst naar burning, deze stralen veroorzaken dus een verbrande huid en kunnen ook kanker veroorzaken.

Het tweede soort straling is UVA, daar beschermen sommige zonneproducten niet tegen. Toch is het cruciaal om voor een product te gaan die dat wel doet. De a in UVA staat voor ageing en deze stralen veroorzaken dus huidveroudering en mogelijks ook kanker.

Lees ook: 6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen

/

Shop onze selectie spf in poedervorm

Lees ook: Les Prix d’Excellence de la Beauté Marie Claire 2024: dit zijn de beste beautyproducten van het afgelopen jaar

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: SPF, UV-straling, Zonnebrand.