Xandres atelier doet mee, mondmaskers a volonté
© Pers

Xandres atelier doet mee, mondmaskers a volonté

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

In het Xandres Atelier is er door de stiksters een spontane actie ontstaan. Het atelier in Destelbergen, die normaal instaat voor retouches en het maken van stalen, begon massaal mondmaskers te maken.

Het zijn geen medische mondmaskers. Ze zijn goed gemaakt, goed aangepast en bestaan uit 8 (!) lagen. Xandres hoopt de mondmaskers geheel gratis aan te bieden voor de moedige mensen die de onze samenleving dag in dag uit draaiende houden. Denk aan medewerkers van supermarkten, crèches, maaltijdbezorgers, postbodes, enzovoort.

Lees ook: Solidair: deze bedrijven springen innovatief om met het Coronavirus.

/

DIY

Ook jij kan de mondmaskers van Xandres thuis maken. Het patroon en enkele tips zijn beschikbaar op de website van het Belgische label. Momenteel wordt er nog gekeken om ook reststoffen van het atelier ter beschikking te stellen. Dit sluit volgens Patrick Desrumaux, Managing Director, mooi aan bij de hele duurzaamheidsomwenteling waar het merk middenin zit.

Iedereen die nood heeft aan garen, stof en/of mondmaskers kan terecht op staysafe@xandres.be en Xandres helpt u zo goed mogelijk verder.

Lees meer Marie Claire op: Blijf in uw kot: waarom thuis blijven nog de enige optie is en Let’s kick coron’ass: vijf manieren om fit te blijven tijdens de lockdown.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Corona, Mondmasker, Xandres.