In welk vakantieland zal je de meeste complimenten krijgen?
©

In welk vakantieland zal je de meeste complimenten krijgen?

Leestijd: 1 min

De Italiaanse mannen zijn zogezegd meesterminnaars, maar wij kennen een land dat béter doet op vlak van vrouwen te "soigneren".

De kans dat jij deze zomer naar Spanje, Frankrijk of Italië trekt, is vrij hoog. Dit zijn dankzij hun zonnig klimaat en heerlijke gastronomie immers bijzondere populaire vakantiebestemmingen. Maar hoe kan je je het best gedragen tegenover de lokale bevolking? De Belgische social app Twoo deed onderzoek naar het gedrag en persoonlijkheid van de inwoners van deze reisparadijzen en kon volgende conclusies trekken.

Belgen & humor

Opvallend: waar Italianen en Spanjaarden zich voornamelijk zien als opgewekt, beschouwen de Grieken en de Fransen zichzelf vooral als eerlijk. Turken daarentegen beschrijven zich het vaakst als meegaand. België is het enige land met ‘humoristisch’ in de top drie.

De Griekse mannen zijn het heetst

Wie op zoek gaat naar een vakantieliefde – mààr met no strings attached – gaat best naar Griekenland. De Griekse mannen zien geen graten in louter seksueel getinte afspraakjes. Op de vraag “Zou je iemand daten enkel voor de seks?” antwoordde maar liefst 74,8% volmondig ja. Daarmee zijn de Griekse mannen meteen de heetste, gevolgd door de Italianen (65,3%) en de Spanjaarden (61%).

/

Belgische vrouwen scoren preuts

Bij de vrouwen liggen de percentages over het algemeen veel lager. Met 29,8% geven de Turkse vrouwen het vaakst aan open te staan voor een seksdate. Zij worden met 29,7% op de voet gevolgd door de Griekse ladies. Op de derde plaats vinden we de Franse madammen (22%). Opvallend: de Belgen blijken een pak braver te zijn dan de inwoners van de vakantielanden. Amper 13,9% van de vrouwen en 40,7% van de mannen ziet een seksdate wel zitten.

Belgische mannen zijn niet vies van een complimentje

De Griekse mannen (57,3%) en Italiaanse casanova’s (50,35%) zijn erg kwistig met complimentjes. Maar de Belgische mannen zijn zelfs nog straffer! 68,5% zal een knappe voorbijganger complimenteren. Ook de Belgische vrouwen moeten niet onderdoen. Zij geven veel vaker complimentjes (55,5%) dan vrouwen uit de andere bevraagde landen (18%-37%).

Bron: Twoo 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Complimenten, Lifestyle, Mannen, Reizen, Travel.