Weekendtip: bloemenfestival Floralia Brussels
© Floralia Brussels

Weekendtip: bloemenfestival Floralia Brussels

Door Esther Marneffe
Leestijd: 1 min

De temperaturen stijgen en bloesems duiken overal op. Maar de bloem die op dit moment zijn hoogtepunt beleeft, is toch wel de tulp. In het kasteel van Groot-Bijgaarden kan je momenteel dan ook het bloemenfestival ‘Floralia Brussels’ bijwonen. Na een jaar gesloten geweest te zijn wegens corona is het festival dit jaar weer terug.

/

Tulpen zijn misschien een typische Nederlandse bloem, hier bij ons misstaan ze ook niet. Dat bewijst de reusachtige bloemenweide rond het kasteel van Groot-Bijgaarden, aan de rand van Brussel. Tulpen in alle kleuren versieren het kasteel en geven het een feeërieke sfeer.

Je waant je in een sprookje wanneer je door de reusachtige bloementuin wandelt waar het kasteel omringt staat door tulpen, hyacinten en narcissen in volle bloei.

Het bloemenfestival Floralia is bovendien een coronaproof-uitje, aangezien het in de buitenlucht plaatsvindt en een mondmasker verplicht is. Aan de bezoekers wordt wel gevraagd met respect om te gaan met de bloemen en dus geen boeketje af te snijden om mee naar huis te nemen. Voor toegang tot het domein moet je op voorhand reserveren en tickets bestellen. De bloemententoonstelling loopt nog tot 2 mei.

/

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door visit brussels (@visitbrussels)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Appart18 (@appart18)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Beata (@bloodbea)

Vond je dit interessant? Lees dan ook: The REDress Project: mode met een politieke statementMust Visit: Tony’s Chocolonely opent chocolade bar in AmsterdamArchitectuur: deze iconische huizen in België moét je gezien hebben

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bloemenfestival, Floralia Brussels, Kasteel van Groot-Bijgaarden.