Weekendje weg: 5x uniek overnachten in Flevoland
© Visit Flevoland

Weekendje weg: 5x uniek overnachten in Flevoland

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

De vakantietrend van deze zomer is zonder twijfel een staycation. Toch trekken vele Belgen er even tussen uit naar Nederland. Nog steeds dicht bij huis, maar toch weg. Tijd om het Nederlandse Flevoland te ontdekken, rust en ruimte op slechts een half uur van Amsterdam. Flevoland is duidelijk anders, zo ook zijn overnachtingstips in deze lijst.

/

Slapen op een vlot

Ben jij een echte natuurliefhebber? Wou je altijd al eens slapen op een vlot, in de open lucht? Val in slaap onder de mooiste sterrenhemel en wordt wakker met de natuur en zijn wonderlijke geluiden. Aan de rand van de Stille Kern in Flevoland ligt er een slaapvlot, de perfecte locatie om de omgeving te verkennen.

Flevoland

Visit Flevoland

Het vlot is op aanvraag te reserveren voor maximaal drie personen en maximaal twee opeenvolgende nachten. Ongeacht het aantal personen (1 tot 3 personen) betaal je €150 voor twee nachten. Meer info en reserveren doe je op www.slapenopeenvlot.nl.

/

Nomaden bestaan op een onbewoond eiland

Te midden van het Veluwemeer ligt een klein eilandje, De Kluut. Laten we eerlijk zijn voor de naam alleen al wil je het overwegen, niet waar? Op dit eiland kan je naast overnachten in een tipi, voor enkele dagen een waar nomadenbestaan leiden. Geniet van een weids uitzicht over het water terwijl alles voor jou voorzien is. Geen gesleur dus met slaapzakken en matrassen, deze zijn er namelijk al.

Geniet van je favoriete magazine (Marie Claire, natuurlijk) in een hangmat terwijl je het water tegen het eiland hoort aankletsen. Sluit je avonden af aan het kampvuur met een heerlijke geroosterde marshmallow en vaar met een kano in de ochtend uit terwijl de natuur volop ontwaakt. Onspanning gegarandeerd.

Flevoland

Camp Spirit

Voor prijzen en reservering, raadpleeg www.campspirit.nl.

/

Tarzan en Jane in de boomhut

Combineer je graag de natuur met enig comfort? Dan is een overnachting in de boomhutten van Buytenplaets Suydersee op jouw lijf geschreven. Slaap hoog en droog tussen de bomen in een goed geïsoleerde boomhut van enkele vierkante meters. Dankzij het ruime balkon kan je gezellig borrelen tussen de bomen, letterlijk. Geniet van zijn tweetjes of ga er eens avontuurlijk tussen uit met het gehele gezin.

Flevoland

buytenplaets suydersee

Voor meer informatie en reservering ga je naar www.buytenplaetssuydersee.nl/boomhut.

/

Eenie Meenie Mighty compact

Niet veel binnenruimte nodig? Liever wat meer buiten bewegen en leven? Ontdek Tinywagon op het Catamaran strand in Almere. De compacte wagons zijn omgebouwd tot kleurrijke slaapplaatsen voorzien van twee tot drie bedden. Sta op met een heerlijke kop koffie of thee op jouw eigen terras aan het water. Verruim jouw horizon in de namiddag aan de hand van een avontuurlijke zeil- of surfles.

Flevoland

Tinywagon

Meer informatie en reserveringen op www.tinywagon.nl.

/

Een zeecontainer, zonder zee

Als er een ding is waar wij fan van zijn dan is het wel recyclage. De Wildste Tuin recycleerde enkele zeecontainers tot sfeervolle gastenverblijven. Hoe cool? Kamperen doe je op je eigen gigantische terrein van maar liefst 150 vierkantemeter. Op het terras staan bij aankomst onmiddellijk twee lounge stoelen klaar zodat jij alleen nog maar moet zitten en relaxen. Dankzij jouw eigen kampvuurkachel kan je tot in de late uurtjes genieten van een prachtige sterrenhemel, heerlijk toch?

Flevoland

Netl

Meer informatie en reserveringen vind je op www.netl.nl/containerwoning.

/

Lees meer…

Wil je meer te weten komen over unieke overnachtingen en activiteiten in Flevoland? Rep je dan nu naar de winkel en haal het Marie Claire zomernummer in huis. Geniet van oneindige pagina’s vol zomerinspiratie, interessante verhalen en vakantietips voor eigen land, maar ook Flevoland.

Zin om door te klikken? Dan staan deze artikels je misschien wel aan: 5 tips voor de ultieme staycation in België, Mauritius: 5 redenen om er je vakantie door te brengen en Post-quarantine t(r)ip: Martinhal Sagres Portugal.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Flevoland, Staycation.