Mauritius: 5 redenen om er je vakantie door te brengen
© Charlotte Deprez

Mauritius: 5 redenen om er je vakantie door te brengen

Door Charlotte Deprez  & Enya Torrez
Leestijd: 3 min

Het eiland Mauritius is een stukje paradijs ten zuidoosten van Afrika, op 800 km van Madagaskar en 200 km van Réunion. Het kleine grondgebied is gekend om zijn parelwitte stranden, luxe hotels en rietsuikerplantages. Maar waarom naar Mauritius gaan, en niet de Costa Del Sol? Wij leggen het je uit.

Taal, jetlag en omgekeerde seizoenen

Na lange kolonisatie door de Nederlanders, de Fransen en vervolgens de Engelsen (tot 1968!), is de officiële taal van het eiland Engels, en praat iedereen Frans, wat van pas kan komen indien je geen Creools praat…

Een ander voordeel van de bestemming is het kleine tijdsverschil met België: drie uur in de winter en slechts twee uur in de zomer. Dit kleine verschil maakt de aanpassing aan het ritme van het lokale leven veel makkelijker, ondanks de tien uur durende vlucht vanuit Brussel.

Lees ook: De zes ultieme reizen voor singles

Tenslotte, door de ligging op het zuidelijke halfrond zijn de seizoenen op Mauritius tegenovergesteld aan de seizoenen in Europa. Hierdoor wordt het eiland de perfecte bestemming om te ontsnappen aan de grauwe winters. Moest je er toch tijdens de Europese zomer naartoe gaan, zijn de temperaturen op het eiland tussen 20 en 29 graden Celsius… Wij kennen het hier kouder, niet waar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MAURITIUS • TRAVEL • DISCOVER (@__mauritius__) op

/

Snorkelen & picknicks

Het eiland is omgeven door de Indische oceaan, dit zorgt voor een levendige onderwaterwereld met een kleurrijk en beschermd koraalrif. Snorkelen, of voor de grote avonturiers duiken, zijn dus echte must do’s tijdens je vakantie op Mauritius. Het is ook niet ongebruikelijk, indien je weet waar en wanneer je er heen moet, om schildpadden, dolfijnen en zelfs walvissen te spotten.

Lees ook: Beleef de trip van je leven in 6 spectaculaire en luxueuze treinreizen

Vele vakantiegangers verkiezen een dag op zee met een picknick of barbecue in de namiddag. Het is dan ook niet ongebruikelijk om boten te zien waarop watersporters hun vers gevangen vis grillen. Wij raden aan om aan je hotel ter plaatsen te vragen wat voor excursies zij aanbieden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ANDI 🇻🇪🌍🇦🇹 Destination Chaser (@destinationchaser) op

/

Chamarel en het land van de 7 kleuren

Wie over geologische nieuwsgierigheid beschikt, of zelfs niet, is Chamarel en de aarde van zeven kleuren helemaal iets voor jou. Vanwege het vulkanische as die massaal aanwezig is op het eiland bestaat de grond van Chamarel uit zeven tinten oker, oranje en paars. Niet echt iets voor jou? De naastgelegen waterval is ook een omweg waard. Perfect voor een prachtige ochtendwandeling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mon Île Maurice (@mon_ilemaurice) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mon Île Maurice (@mon_ilemaurice) op

/

De tuin van Pamplemousses

De tuin van Pamplemousses is een grote botanische tuin, en de oudste van het zuidelijke halfrond, gelegen in het Noorden van het eiland. Je vindt er een enorme aan planten, zoals: baobabs, lianen, reuzen bamboes, medicinale planten, kruiden, 95 (!) soorten palmbomen of gigantische waterlelies. De natuur hier is wonderbaarlijk en groen.

Lees ook: Ecoreizen: 5 reizen die onze planeet niet te veel belasten

Het enige probleem? Het gebrek aan informatie bij de planten. Het is daarom raadzaam, zelfs verplicht, om met een gids de tuin te bezoeken. Opgepast, voorzie voldoende cash geld voor de inkom en de gids te betalen. Ook muggenspray is een absolute must have voor het bezoek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mauritius (@mauritius) op

/

Turquoise water en paradijs stranden

De grootste troeven van het eiland zijn het glasheldere en azuurblauwe water rondom het eiland met de parelwitte paradijselijke stranden. Er zijn weinig plaatsen op de wereld met zo’n waterkwaliteit als in Mauritius. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het het hele jaar door meer dan 20 graden Celsius bedraagt, en regelmatig zelfs zo’n 25 graden Celsius. Minder verfrissend dan onze Noordzee, maar het water induiken zorgt voor minder koud kreten.

Lees ook: Wat te doen in Curaçao, het kleurrijkste eiland van de Caraïben?

De mooiste stranden van Mauritius zijn die van île aux Cerfs, Le Morne, Flic en Flac of Trou Aux Biches. Allemaal exotische namen, niet waar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AMANDA & CAMILLE (@1duvetpour2) op

/
Praktische informatie:

  • Vertrekken naar Mauritius kan vanuit Brussels Airport, luchthaven Zaventem. Reken op ongeveer twintig uur reizen van deur tot deur, met een tiental uur vliegen en minstens één tussenstop.
  • Toerisme is de nummer 1 inkomstenbron van het eiland, en het aanbod van hotels op het eiland is enorm. Wij hebben het Royal Palm Beachcomber Luxury hotel getest, een legendarisch hotel in het Noorden van het eiland. We vertellen er binnenkort meer over in jouw Marie Claire-magazine.
  • Wat het weer betreft heeft Mauritius een tropisch klimaat en verschillende microklimaat. Het is daarom altijd relatief heet, maar bijzonder vochtig tussen januari en april. Het Noorden van het eiland profiteert van een microklimaat dankzij een bergketen die veel van de wolken vasthoudt. Je kan dus aankomen in de gietende regen en een paar kilometer verder de helder blauwe lucht tegemoet rijden.

Lees meer Marie Claire op: 5 perfecte moeder-dochter looks voor dit voorjaar, Solidair: deze bedrijven springen innovatief om met het Coronavirus en S.O.S outfit inspo: 5 outfits om stijlvol thuis te werken.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Mauritius, Reizen.