5 tips voor de ultieme staycation in België
© Pers

5 tips voor de ultieme staycation in België

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min
Yes, eindelijk mag het! We mogen officieel op vakantie in eigen land. Nu we allemaal onze buurt massaal hebben herontdekt, is het tijd voor de rest van België. Je zou er van verschieten hoeveel moois ons kleine Belgenlandje te bieden heeft. Maar wat zijn nu de opties? Wij lijsten ze voor jou op.

Camptoo

Altijd al eens met jouw eigen camper willen kamperen? Met de campers van Camptoo is dit nu mogelijk! Nog niet aan al dat massavolk toe, ook niet op vakantie? Door de geborgenheid van jouw persoonlijke camper bij Camptoo kan je met een gerust hart de Belgische natuur ontdekken. Natuurlijk worden deze telkens zeer grondig gereinigd en ontsmet voordat jij er nog maar één voet binnenzet. Zo kan jij met ee gerust hart op avontuur vertrekken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Camptoo-The Airbnb for campers (@camptoo) op

/

Blind date met een road trip bestemming

Heb je eigenlijk geen flauw idee waar je moet beginnen zoeken voor een leuke staycation? Sprs.me staat gekend om zijn internationale citytrips waarvan je jouw bestemming niet weet tot je aan de luchthaven toekomt. Door de lockdown hebben ook zij beseft dat je het niet altijd ver hoeft te zoeken. Met de Sprs.me Road Trip formule kan je er even tussen uit in eigen land, naar een verrassende bestemming. Letterlijk en figuurlijk.
Voor zijn aanbod werkt sprs.me met kleinschalige accommodaties die een voor een moeten beantwoorden aan vooraf bepaalde hygiëne maatregelen. Verantwoordelijk reizen in eigen land dus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door We love to srprs you (@srprsme) op

/

Glamping met extra veel klasse

Tussen de idyllische heuvels van Durbuy, zorgt Connections voor een geheel nieuwe vakantie-ervaring. Met een luxueuze glamping spot bezorgt Connections voor een avontuurlijke vakantie met alles erop en eraan. Denk aan pilates in de ochtend, een tropische papaya salade als lunch die je voordien in de Thaise kookles gemaakt hebt en ’s avonds een filmpje kijken onder de sterrenhemel. Als dat nog niet genoeg is kan je als foodie uitkijken naar het ontbijt aan de tent, aperitief bij zonsondergang en exotische streetfood als avondeten. Zo doe je zeker en vast genoeg energie op om je te wagen aan de ‘Durbuy Adventure Valley’.

Connections Basecamp

Pers

/

Contactloos op hotel in Gent

Sinds 8 juni is Gent alweer een hotel rijker, dit maal een contactloos hotel rijker welliswaar. The Librarian is het vijfde hotel van de, inmiddels vaste waarde, Heirloom. Centraal in dit hotel staat New Age Hospitality voor de New Age Traveller. Hier kan je je verwachten aan het beste van een vijf-sterrenhotel in combinatie met een huiselijke sfeer waar de reiziger de touwtjes in handen heeft.

“Ook in The Librarian willen we onze gasten het beste bieden van twee werelden. De vijfsterrenluxe die je normaal gezien enkel in grote hotelketens vindt, maar dan in een gezellig ingericht historisch pand waar je je meteen thuis voelt.” – Caroline Delbecque, mede-oprichter Heirloom.

Het hotel, die gevestigd is aan de Sint-Jansvest in Gent, beschikt over een virtuele receptie. Dit betekent geen fysiek contact, maar ook geen wachtrij of papierwerk bij het in- en uit-checken. Heb je toch enkele vragen als gast? Dan staat er 24/24 iemand voor je klaar via Whatsapp, SMS, Instagram, Facebook Messenger, e-mail of telefoon. Prijzen starten op €65 per nacht.

The Librarian Gent

Pers

/

Staycation in zijn puurste vorm

Toch niet aan het springen om buiten huis op vakantie te gaan? Staycation Squad to the rescue! Het heerlijke aan een vakantie is dat je je even kan ontzorgen. Geen berg afwas die jouw naam roept, het eten dat voor jou gemaakt wordt en elke avond een prachtig opgemaakt bedje om in te kruipen. Met de Staycation Squad kan je dit nu ook thuis krijgen. Huur een toffe homie die jouw ’s ochtends wekt met een vers gemaakt ontbijt en jouw helemaal ontzorgt. Het enige dat jij moet doen is kick back & relax. Wat entertainment nodig voor de jongste in huis? Geen probleem, dan staat er onder andere een TikTok-workshop klaar. Dat houdt ze wel eventjes bezig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door StaycationSquad (@staycationsquad) op

Lees meer Marie Claire op: 60 musthaves voor de perfecte staycation, Mauritius: 5 redenen om er je vakantie door te brengen en Geniet van een magisch weekend in de regio Hauts-de-France.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: België, Glamping, Kamperen, Staycation.