Post-quarantine t(r)ip: Martinhal Sagres Portugal
© Martinhal

Post-quarantine t(r)ip: Martinhal Sagres Portugal

Door Tine Stoop
Leestijd: 1 min

In het midden van natuurreservaat Costa Vincentina in het westen van de Algarve op een boogscheut van het historische dorpje Sagres zit het resort Martinhal Sagres goed verstopt. Het vijfsterrenhotel en de aangrenzende vakantiewoningen gaan mooi op in het landschap waardoor je nooit het resortgevoel krijgt.

In 2001 keerden Chitra en Roman Stem Londen de rug toe om zich te settelen in de ALgarve Portugal. Het was hun droom om een plek te creëren waar gezinnen in alle luxe konden genieten van het beste wat de streek te bieden heeft. In 2010 openden ze hun eerste resort Martinhal Sagres. Het hotel prijkt op een heuvel in het natuurgebied Costa Vicentina en werd ontworpen met respect voor de natuur.

martinhal_sagres

In de omliggende tuin die uitkomt op het strand is er dankzij het niveauverschil altijd wel een plekje te vinden om in alle rust te genieten Met de Kids’ Clubs voor kinderen van alle leeftijden en een breed aanbod aan sport en andere activiteiten beleven zij er net als jij de tijd van hun leven.

/

Dineren met zich op zee

Bij lekker luieren hoort uitgebreid tafelen. Het resort telt drie restaurants elk met een eigen stijl en keuken. In de O Terra o geniet je van een prachtig oceaanzicht én van traditionele Portugese gerechten bereid met lokale producten geserveerd met een glaasje streekwijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martinhal (@martinhal) op

In het strandrestaurant As Dunas doet de dagverse vis je telkens weer watertanden, en op het dorpsplein draait het in Os Gambozinos om heerlijk ontspannen en lekker makkelijk een pizza of pasta verorberen terwijl de kinderen van een heus kinderbuffet mogen smullen. Elk van de restaurants heeft trouwens een uitgebreid kindermenu met zelfs verse fruit en groentepapjes voor de allerkleinsten.

Zelfs in de Finisterra Spa kan je met je kind terecht voor een duomassage, maar je kan er gelukkig ook alleen naartoe voor een beetje me-time.

/

Tocht naar het einde van de wereld

Wie zijn ligbed aan het zwembad wil omruilen voor iets actievers heeft mogelijkheden te over. Een uitstap naar het Fortaleza Sagres bijvoorbeeld. Dit 15de eeuwse fort dat balanceert op de steile kliffen van het schiereiland moest het dorpje beschermen tegen piraten en diende als uitvalsbasis voor Hendrik de Zeevaarder.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martinhal (@martinhal) op

In het Martinhal Bike Station, uitgebaat door de sympathieke Belg Jerom van Musette (www.musette.bike) kan je terecht voor een fiets en bijhorende uitstap op maat. Een leuke fietstocht voor het hele gezin is die naar de vuurtoren op de Cabo de Sao Vicente het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland waarvan men lang dacht dat dit het einde van de wereld was. We snappen waarom.

Praktisch

Martinhal Sagres Beach & Family Resort Hotel
Quinta do Martinhal, Apartido 54,
www.martinhal.com/sagres

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Portugal, Reizen.