5 verrassende reisweetjes die kunnen helpen bij het kiezen van je volgende vakantie
© Shutterstock

5 verrassende reisweetjes die kunnen helpen bij het kiezen van je volgende vakantie

Door Emma Verbeke
Leestijd: 2 min

Iedereen weet dat Italië het land van pizza en pasta is en Parijs de stad van de liefde. De beste whisky wordt gemaakt in Schotland en de beste whiskey in Ierland. Chocolade is dan weer typisch Zwitsers. Maar bij het kiezen van je vakantiebestemming, ben je natuurlijk benieuwd naar de minder gekende weetjes over je mogelijke bestemmingen. Wij zetten er alvast vijf voor je op een rij.

Voor bijen moet je naar Slovenië

Slovenië is de ideale reisbestemming voor wie houdt van prachtige natuur en gezonde lucht. Maar wist je ook dat het land de bakermat is van de bijenteelt? Overal in het land vind je bijenkasten, afgesloten met prachtige beschilderde panelen. Ze maken deel uit van het Sloveens cultureel erfgoed en de honing die eruit voortkomt, is van uitstekende kwaliteit. Wellnesscentra zijn er dan ook gretige afnemers van.

Ben je helemaal wild van honing, dan kan je in Slovenië ook terecht voor apitherapie, een genezingskuur waarbij enkel producten gemaakt door bijen worden gebruikt.

reisweetjes

Shutterstock

/

Het langste hek ter wereld staat down under

In de voorbije decennia werden al heel wat hekken en muren gebouwd tussen landen om de landsgrenzen te beveiligen. Maar het langste hek ter wereld staat gek genoeg in een land dat daar op het eerste zicht geen nood toe lijkt te hebben: Australië. Het hek is maar liefst 5.614 kilometer lang en staat er al sinds 1885.  Waarom het gebouwd werd? Om dingo’s (wilde honden, nvdr) weg te houden van het vruchtbare zuidoosten van het continent en om de schapen te beschermen.

reisweetjes

Getty Images

/

Je fles olijfolie komt heel waarschijnlijk uit Spanje

Bij olijfolie denk je spontaan aan Italië en de vele overheerlijke gerechten die met de olie worden klaargemaakt. Toch is niet Italië, maar Spanje, de grootste producent van olijfolie. Het land produceert maar liefst 45% van alle olijfolie ter wereld. Schiereiland Italië blijft wel de tweede grootste producent en heeft ook een betere reputatie op het vlak van kwaliteit.

reisweetjes

Shutterstock

/

Ga niet naar IJsland als je houdt van fastfood

IJsland is het land van de ongerepte natuur, fjorden en geisers. Je kan er ook vulkanen bewonderen en met een beetje geluk het Noorderlicht aanschouwen. De traditionele Ijslandse keuken is echter een ander paar mouwen. Ingrediënten zoals gefermenteerde haai en papagaaiduiker zijn er geen uitzondering, terwijl McDonalds er in geen velden of wegen te bekennen is.

Ijsland is daarmee een van de enige drie landen in Europa (zelfs Vaticaanstad heeft een filiaal) waar je geen Big Macs of Chicken McNuggets kan eten, of toch in ieder geval niet meer. De populaire keten verdween er in 2009 tijdens de bankencrisis, omdat het eten er gewoonweg onbetaalbaar werd vanwege de hoge invoerkosten.

reisweetjes

Getty Images

/

Yellowstone National Park is een (prachtige) tikkende tijdbom

Een van werelds meest beroemde nationale parken is het Yellowstone National park in Wyoming. Het prachtige park is dan ook het oudste nationale park ter wereld. In het gigantische domein leven heel wat diersoorten en je kan er ook heel wat kraters bezichtigen.

Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat het park gebouwd is op een supervulkaan. De vulkaan is op dit moment niet actief, maar zou volgens onderzoekers om de 600.000 jaar uitbarsten. Als dat gebeurt, kan bijna de helft van de Verenigde Staten van de kaart geveegd worden. Betreden op eigen risico dus!

reisweetjes

Shutterstock

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Reizen, Verrassende weetjes.