Zorgeloos op reis met deze vijf handige apps
© Getty Images

Zorgeloos op reis met deze vijf handige apps

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

Op reis vertrekken, is toch altijd een beetje stressen. Op voorhand moet alles tot in de puntjes geregeld worden en vaak ontdek je op de luchthaven dat je toch nog iets belangrijks vergeten bent. En dan kan er nog altijd onverwachts iets gebeuren in het buitenland. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook veel handige apps die je een handje kunnen helpen.

Sinds midden juni betaal je geen roamingkosten meer in Europa. Je hoeft dus niet langer je favoriete sociale media te missen en je hebt nu bovendien zonder meerkost toegang tot vele handige reisapps. Welke je precies op je telefoon zet, mag je zelf beslissen, maar met de onderstaande vijf kan je alvast zorgeloos op vakantie.

1. Doctena

apps reizen reisapps

Shutterstock

De app Doctena is een online doktersplatform waarmee je in slechts enkele klikken een afspraak maakt bij een huisarts. Je kan Doctena gebruiken in België, Nederland, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Ziek worden op reis is nooit leuk, maar dankzij deze app heb je meteen de contactgegevens van duizend artsen binnen handbereik.

/

2. Seqr

In een niet zo verre toekomst betalen we waarschijnlijk allemaal met onze smartphone. Met de app Seqr kan het nu al overal ter wereld. Seqr zorgt ervoor dat je contactloos kan betalen op meer dan dertig miljoen betaalpunten.

Sinds mei heeft de app ook Masterpass, de betaaloplossing van Mastercard, in het programma geïntegreerd. Hierdoor kan je nog sneller betalen bij onlinewinkels. Eenvoudiger kan bijna niet!

/

3. Zipcar

Het openbaar vervoer is niet altijd wat het moet zijn in het buitenland. En de mooiste stukjes natuur zijn vaak simpelweg onbereikbaar via trein, tram en bus. De autodeeldienst Zipcar kan dan een oplossing bieden.

Via hen huur je een auto in de buurt, waarmee je vervolgens kan gaan en staan waar je wil (mits er überhaupt een weg naartoe is natuurlijk). Zipcar is beschikbaar in veel steden binnen Europa, in Noord- Amerika en in Azië.

/

4. Weight Watchers

Soms kom je op vakantie wat kilo’s bij, maar het kan ook anders. Met de Weight Watchers app let je voortaan ook op reis op je gewicht. Dankzij de applicatie kan je bijhouden hoeveel je gegeten hebt. Maar er is meer, want ook je bewegingsmomenten kan je ingeven. Af en toe eens een cocktail extra drinken, mag natuurlijk ook; het is tenslotte vakantie!


/

5. Twoo

Op zoek naar een spannende vakantieliefde? Installeer dan zeker de Belgische datingapp Twoo op je telefoon. Deze app is beschikbaar in meer dan 200 landen en helpt je bij het vinden van nieuwe vrienden of een romantische date. En misschien, als je heel veel geluk hebt, helpt hij je zelfs bij het vinden van de liefde van je leven!

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Apps, Reizen.