Kom mee racen tegen de oceaan tijdens unieke loopwedstrijd in Vendée
© Les Foulées du Gois

Kom mee racen tegen de oceaan tijdens unieke loopwedstrijd in Vendée

Door Shani Maes
Leestijd: 1 min

Ben je sportief en hou je van een portie avontuur? Dan moet je op 6 mei afzakken naar Frankrijk want dan vindt Les Foulées du Gois plaats. Dit is een letterlijke race tegen de Atlantische Oceaan op de Passage du Gois in het Franse departement Vendée.

Les Foulées du Gois

Les Foulées du Gois

Les Foulées du Gois is een loopwedstrijd voor ervaren sporters op de Passage du Gois, een doorgang die het vasteland verbindt met het eiland Noirmoutier. De weg is vier kilometer lang en alleen begaanbaar bij laagtij. Twee keer per dag, bij vloed, verdwijnt het wandelpad onder de golven van de Atlantische Oceaan. Op dat moment wordt het betreden door de deelnemers van Les Foulées du Gois.

Voor de waaghalzen

De wedstrijd is heel onvoorspelbaar door de wind en stromingen van het water, wat het extra spannend maakt voor de waaghalzen onder ons. Wil je ook eens meelopen, maar ben je wat bang van het hoogwater? Geen probleem, want bij laagtij worden er ook loopwedstrijden georganiseerd voor minder ervaren sporters. Geen reden dus om thuis te blijven.

Wil je op andere sportieve manieren dit deel van Vendée ontdekken? Dan zijn er nog tal van mogelijkheden zoals fietsen en watersport op volle zee of in het moerasgebied. Daarnaast is er ook het grootste avonturenpark van Frankrijk te vinden: Indian Forest. Je kan er je grenzen verleggen met activiteiten zoals een hoogteparcours en paintball. Sinds dit jaar is er ook een outdoor escape room in augmented reality.

Les Foulées du Gois

Les Foulées du Gois

Kamperen aan het strand

Bij een uitstap hoort natuurlijk ook een aangename overnachting. In Vendée heb je de keuze uit de meest luxueuze tot originele en back to nature slaapplekken. Zo is er in Saint-Jean-de-Monts de camping La Prairie, die slechts een paar honderd meter van het strand verwijderd ligt. Een ander leuk adresje is de vijfsterrencamping Pin Parasol aan het meer van Jaunay. Bij ons begint het al te kriebelen voor die zonnige weekends in Frankrijk. Bij jou ook?

Nog meer reiskriebels? Lees dan zeker ook ‘Dit zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld‘. 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Citytrip, Frankrijk, Loopwedstrijd, Sporten, Strand.