Dit zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld
© Unsplash - San Freeman & Maksym Potapenko

Dit zijn de 10 gelukkigste landen ter wereld

Door Charlotte Deprez & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Ben je de sleur van het dagelijkse leven even beu? Of voel je je momenteel gewoon niet zo gelukkig? Overweeg dan een reis naar een van de tien gelukkigste landen ter wereld. Wie weet krijg je dan ook iets van hun geluk mee naar huis. Maar naar welke landen moet je dan precies gaan? Wij vertellen je het.

Op 20 maart was het Internationale Dag van het Geluk. De Verenigde Naties hebben hier gebruik van gemaakt om het World Happiness Report van 2018 te publiceren. Dat rapport is het jaarlijkse onderzoek dat ons vertelt welke tien landen het gelukkigst zijn. Spoiler: ons land zit er niet bij. Wij eindigden dit jaar op de 16de plaats.

Maar hoe wordt geluk nu precies gemeten? In elk VN-land beoordelen ongeveer 1.000 mensen hun kwaliteit van leven op een schaal van 0 tot 10. Ook zijn er zes indicatoren, en die gebruiken de Verenigde Naties elk jaar om een top tien op te stellen: BBP per hoofd van de bevolking, levensverwachting, sociale steun, vertrouwen en corruptie, gepercipieerde vrijheid om beslissingen te nemen en vrijgevigheid.

Ook dit jaar zijn de Scandinavische landen koploper in de top 10. Wat ook opvalt is dat van de 10 landen in deze lijst, er 7 Europees zijn. Ontdek ze zelf in de onderstaande fotogalerij.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: “De zes ultieme reizen voor singles” 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Australië, Geluk, Nederland, Reisbestemmingen.