Valencia: jouw bestemming voor een zachte winter
© Emilio Chuliá

Valencia: jouw bestemming voor een zachte winter

Leestijd: 2 min

Design, cultuur, gastronomie, shopping … Valencia is veel meer dan een bestemming aan zee. Het is ook een stad waar je ’s winters het prachtige licht kunt opzoeken tijdens een boeiende citytrip.

Op minder dan 2.30 uur van Brussel zet Valencia zijn deuren wijd open voor al wie van schoonheid houdt. De stad is als een heuse caleidoscoop en werd uitgeroepen tot World Design Capital 2022. Design en ambachtswerk zijn namelijk het waarmerk van de hoofdstad van Turia. Je keert beslist terug naar huis met een stuk kleurrijk en uniek ambachtswerk in je bagage, boordevol mooie herinneringen.

Groen en zonovergoten

De vele groene ruimtes, het duurzame stedelijke beleid, het gevoel van veiligheid en de status van Green Capital of 2024: Valencia geeft meteen zin om je batterijen te gaan opladen tijdens onze koude wintermaanden.

Stadhuis van Valencia

Kunst en cultuur op topniveau

In Valencia verveel je je nooit. Valencia prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco en pakt uit met een uniek architecturaal erfgoed, van Romeinse overblijfselen tot gotische, barokke en modernistische gebouwen. De Longa de la Seda, het Tribunal de las Aguas en de Fallas zijn uitgeroepen tot werelderfgoed van de mensheid om hun ‘uitzonderlijke universele waarde’. De grote toeristische trekpleisters zijn uiteraard een bezoekje waard, maar er vallen nog veel andere verborgen schatten te ontdekken. Denk maar aan de kerk van San Nicolás de Bari, ook bekend als de ‘Sixtijnse Kapel van Valencia’.

Nog zo’n verborgen pareltje is het Palacio del Marqués de Dos Aguas. Het is de thuisbasis van het nationaal keramiekmuseum González Martí, met een collectie variërend van de achttiende eeuw tot werken van Picasso. De kerk El Patriarca is een van de fraaiste voorbeelden van renaissance-architectuur. Nu is er het museum Colegio in gevestigd, met schilderijen van onder meer Caravaggio, El Greco, Van der Weyden, Benlliure, Ribalta en Pinazo. Een must voor kunstliefhebbers! Een topplek voor kinderen is het Parc Gulliver, waar een monumentale sculptuur van 70 meter met fantastische glijbanen het moment verbeeldt waarop de reus Gulliver, het personage van Jonathan Swift, aankomt op het eiland Lilliput en er wordt aangevallen door de Lilliputters.

Ciudad de las Artes y las Ciencias, Emilio Chulia

Gastronomisch genieten

Valencia kun je niet bezoeken zonder te proeven van de ongelooflijk lekkere keuken. Paella, de onbetwiste klassieker, is hier ontstaan. Maar er is nog veel meer! Bij elke maaltijd ontdek je wel een ander typisch streekgerecht. Een greep uit de Valenciaanse tapas die je geserveerd krijgt in restaurants en arrocerías (rijstrestaurants): clóchinas, die veel weg hebben van mosselen, maar dan kleiner, verfijnd en veel intenser van smaak, esgarraet, ontzoute kabeljauw met geroosterde rode paprika, een flinke scheut olijfolie en knoflook, of titaina, tomaat met geroosterde rode paprika, pijnboompitten en gezouten tonijn. Vergeet ook niet de kleine inktvisjes, tellinas of zeeolijven …

Zin in iets zoets? Dan is er nougat, arnadí (cake van pompoen en suiker, versierd met stukjes amandel), de marsepeinen vruchtjes van Sant Donís, pompoenbeignets en horchata (een drankje op basis van aardamandelen) met fartons (langwerpige staven briochedeeg). Als je nu nog niet overtuigd bent van een droomweekend naar deze idyllische bestemming

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Visit Valencia.
visitvalencia.com

 

 

LEES OOK:
Zijn shampoo bars de toekomst?
Comet Meetings: waar vergaderingen een gegarandeerd succes worden
Dit zijn de leukste kerstmarkten in het buitenland waar je met de trein naartoe kan

Commercieel team De artikels van >