Zijn shampoo bars de toekomst?
© Mustela

Zijn shampoo bars de toekomst?

Leestijd: 1 min

We zijn allemaal op zoek naar manieren om duurzamer te leven. Naast minder lange douches nemen, bestaan er nog andere manieren om je ochtend-of avondritueel te verduurzamen. Je haren wassen met een shampoo bar bijvoorbeeld.

Een blok zeep doet je in de eerste plaats misschien meer aan het verleden dan aan de toekomst denken, toch vormt dit zero waste verzorgingsproduct de meest ecologisch én toekomstgerichte keuze. Waarom? Shampoo bars gaan niet alleen twee keer langer mee dan shampoos in flessen maar ze zijn ook nog eens een pak milieuvriendelijker omdat ze niet in een plastic container verpakt zitten. Een beautytrend om blij van te worden dus. Wij gingen op onderzoek uit en testten de nieuwe shampoo bar van Mustela.

Getest en goedgekeurd: de ‘Solide 2-in-1 douche-shampoo’ van Mustela

Het begint alvast goed: de ‘Solide 2-in-1 douche-shampoo’ van Mustela komt in een 100% recycleerbare verpakking uit karton afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Op de verpakking lezen we dat maar liefst 94% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn en dat de shampoo bar bovendien 0% siliconen, zeep en sulfaten bevat. Dat smaakt naar meer!

Wanneer we het doosje openen, ontdekken we een ivoorkleurige shampoo bar in de vorm van een blad. We nemen geen overdreven parfum maar wel een subtiele geur waar. De makkelijkste manier om het product aan te brengen blijkt door de bar eerst tussen onze handen te wrijven en het schuim vervolgens door onze haren te masseren. Want schuimen doet het, hoewel vaak het tegendeel wordt beweerd wanneer het over shampoo bars gaat. Tenslotte spoelen we onze haren uit en wachten ongeduldig tot ze drogen aan de lucht (nog een manier om je haarwasritueel te verduurzamen).

Mustela

Het resultaat? Een fris geurende, glanzende haardos. Ons haar voelt misschien ietsje ruwer aan maar ook daar bestaat een oplossing voor, namelijk een solid conditioner.

De voordelen van de ‘Solide 2-in-1 douche-shampoo’ op een rij

  1. 2-in-1. Zoals de naam het al doet vermoeden kan het product niet alleen worden gebruikt als shampoo maar ook als wasgel. Dat maakt je dagelijkse routine gemakkelijker en daarbovenop nóg ecologischer.
  2. Goed voor huid en haar. De ‘Solide 2-in-1 douche-shampoo’ bevat grotendeels natuurlijke ingrediënten die onze (hoofd)huid met zachtheid verzorgen.
  3. Vrij van dierenleed. De vegan formule bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.
  4. Lief voor de planeet én de portemonnee. De verpakking is 100% recycleerbaar en de shampoo bar gaat tot wel twee keer langer mee dan een flacon.
  5. Plaatsbesparend. De compacte shampoo neemt heel weinig plaats in beslag, zij het in de badkamer of in je toilettas.

Je vindt de nieuwe ‘Solide 2-in-1 douche-shampoo’ van Mustela bij de (para-)apotheek vanaf 9,20€ (voor 75 g).

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Mustela.
www.mustela.be

Lees ook:
Is ‘Skin Cycling’ ook iets voor jou?
Back to work: zo hou je je werktas ordelijk
Tips voor een cultuurtrip naar Boedapest

Commercieel team De artikels van >