Vakantietrend: helft meer Belgen trekt op luxereis
© Pegase

Vakantietrend: helft meer Belgen trekt op luxereis

Leestijd: 1 min

Luxueuze vakantie's zijn vandaag niet langer enkel populair bij 60-plussers die hun schaapjes al lang op het droge hebben. Het voorbije jaar is het aantal Belgen die koos voor een luxereis met 50 procent gestegen. Ook steeds meer gezinnen kiezen voor een luxe-ervaring.

De boekingscijfers van touroperator Pegase liegen er niet om, maar liefst de helft meer Belgen trok vorig jaar op luxereis. De gemiddelde leeftijd van de luxereiziger situeert zich vandaag tussen de 45 en de 60 jaar, maar opvallend veel dertigers vinden het de moeite waard om wat meer geld te besteden voor een betere reiservaring. Kwalitatief reizen is tegenwoordig een echte trend aan het worden.

Twee opvallende trends

De Belgische reiziger verkiest vooral om verschillende bestemmingen te combineren en houdt van reizen die tot in de puntjes zijn uitgewerkt. Klassiekers zoals Gran Canaria, Tenerife en de Griekse eilanden blijven erg populair bij landgenoten, maar sinds kort trekken we ook steeds meer naar verdere oorden zoals Dubai en Abu Dabi.

Touroperator Pegase merkt vooral twee opvallende trends. Enerzijds is het wellnesstoerisme in luxehotels met spa heel populair. Anderzijds kiezen ook heel wat reizigers voor compleet uitgewerkte sportreizen. Denk maar aan een reis naar Lanzarote om te trainen voor de Iron Man of naar Kreta om te hiken in de Samariakloof.

Maak kans op een luxereis

Bovendien bestaat de touroperator dit jaar reeds dertig jaar en ter gelegenheid trakteert het bedrijf tien Belgen op een luxereis! De hoofdprijs? Een luxueuze vakantie naar Cancùn in Mexico ter waarde van 6000 euro. Vanaf maart gaat Pegase op zoek naar de meest inspirerende vakantiefoto’s. Deelnemen kan door je beste reisfoto te delen via Instagram of Facebook met de beschrijving #Pegasetravel #PegaseTravelMoment en #3decadesPegase. Verstuur de foto ook naar photography@pegase.be, met een korte beschrijving van waar en wanneer je de foto nam.

Meer lezen? 5 adembenemende stranden die je moet bezoeken als je naar Zuid-Amerika reistReis geboekt naar Marrakech? Dit zijn onze tips & tricksIn topvorm op skivakantie dankzij deze 4 tips.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Luxereizen, Reistrends, Reizen, Sportreizen.