Trend: steeds meer Belgen hernieuwen hun huwelijksgeloften
© Unsplash

Trend: steeds meer Belgen hernieuwen hun huwelijksgeloften

Leestijd: 1 min

Het zogenaamde 'wedding vow renewal' is al jaren ingeburgerd in de Verenigde Staten, maar nu blijkt dat de trend stilaan ook naar ons land over waait. Steeds meer Belgen kiezen ervoor om na 15, 20, 30 of zelfs 60 jaar hun huwelijksgeloften te hernieuwen!

Na 25 jaar huwelijk hernieuwden Paul Jambers en succesauteur Pascale Naessens vorig jaar hun trouwgeloften in Venetië. Daarmee stapten ze in de voetsporen van tal van celebrities zoals Jay-Z en Beyoncé. Volgens trendanalist Herman Konings zijn de Belgen steeds meer op zoek naar beleving en bevestiging in hun leven. Het hernieuwen van je huwelijksgeloften past dan ook perfect in dat kader en dat verklaart de stijgende populariteit van het fenomeen.

/

Zo veel mogelijk uit het leven halen

Het hernieuwen van je geloften krijgt volgens Konings stilaan een plaats in onze belevingseconomie.  En dat is volgens de trendanalist niet onbegrijpelijk: “Tegenwoordig hebben veel dertigers het zo druk dat ze amper tijd hebben voor elkaar. Vaak verhuizen ze ook naar een andere stad, waardoor ze hun familie en vrienden weinig zien. In hun beperkte vrije tijd willen ze dan ook zo veel mogelijk uit het leven halen. Een hernieuwing van je huwelijksgeloften past helemaal in die sfeer”

Steeds meer Belgische koppels organiseren een dag waarop ze elkaar opnieuw eeuwige trouw beloven. Sommigen doen dit in intieme kring, terwijl anderen er een groot feestje aan koppelen. Ook de nodige details worden voorzien. Vaak kiest men voor een mooie taart, opgepoetste ringen of zelfs een tweede huwelijksreis. Het idee is blijkbaar zo populair dat sommige gemeenten of zelfs verzorgingstehuizen een ‘officiële’ vernieuwing van de geloften op touw zetten.

Meer lezen? Trending: trouwen op latere leeftijdEen herfsthuwelijk? De mooiste trouwjurken voor elk type bruidI do I do: dit zijn de trouwtrends van 2019.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Beleving, Huwelijksgeloften, Trouwen.